Ce obiective de carieră ai în 2019? Cele mai bune idei


Suntem la final de an și, ca de obicei, suntem tentați să tragem linie, să facem bilanțuri și, evident, să luăm o pauză mai lungă sau mai scurtă de la locul de muncă, în contextul Sărbătorilor de Iarnă. 

Tag-uri:

Puțini sunt însă cei care își planifică încă de pe-acum acțiunile din 2019 și își fixează obiectivele de carieră pentru anul care bate la ușă. 

Lăsând la o parte aspectele caracteristice fiecărei meserii sau ocupații în parte, există câteva teme generale care se pot îmbunătăți și care vă pot aduce în 2019 un plus de valoare în tot ceea ce faceți.

Un prim obiectiv de carieră ușor de îndeplinit este evaluarea lunară a propriilor activități. Nu e rău deloc ca la final de lună să priviți înapoi și să stabiliți ce a mers bine și ce a scârțăit la locul de muncă, astfel încât să vă construiți o bază de pornire pentru următoarea lună.

Permanenta dezvoltare personală e un alt obiectiv de carieră pe care nu trebuie să-l neglijați. Pentru 2019, stabiliți-vă două-trei cursuri la care să participați cu scopul de a dezvolta noi abilități sau de a perfecționa calitățile pe care le aveți deja.

În viața personală sau la serviciu, sinceritatea este apreciată. O persoană fără ascunzișuri ar putea să piardă pe termen scurt, dar va ieși învingătoare pe termen lung. Așadar, încercați să vă analizați și să vedeți dacă puteți fii mai cinstit sau mai comunicativ cu cei din jur.

Nu de puține ori apare tentația de a-i lăsa pe alții să facă treburile importante la locul de muncă și să tragă ei eventualele ponoase. Acesta nu poate fi deloc un obiectiv de carieră prin care să progresați. Din contră, fiți mai încrezători în forțele proprii, asumați-vă riscuri și controlați voi lucrurile.

De asemenea, în 2019 nu ezitați să vă ajutați semenii. O simplă donație către un necunoscut aflat în dificultate sau un sfat util adresat unui coleg de serviciu înseamnă pași importanți spre creșterea stimei de sine.related posts