Cele mai bune 5 filme de Oscar care trebuie văzute de un antreprenor


Suntem în perioada anului cea mai îndrăgită de cinefili, cea a premiilor Oscar, astfel că orice incursiune în istoria cinematografiei e binevenită. 


Pentru cei care au în sânge spiritul antreprenorial, am selectat câteva producţii de referinţă, recomandate atât oamenilor de afaceri consacraţi cât mai ales începătorilor în domeniul de business.

1. The Social Network (2010)

„Reţeaua de socializare” e un film bazat pe apariţia Facebook-ului şi pe efectele acestei invenţii la modă şi în ziua de astăzi. Deşi elementele de ficţiune sunt evidente, filmul ne învaţă cât de flexibili trebuie să fim pentru a putea supravieţui în lumea uneori sălbatică a afacerilor. A avut opt nominalizări la Oscar, câştigând trei premii.

2. Joy (2015)

E un film bazat pe o poveste reală (a lui Joy Mangano, creatoarea unui mop revoluţionar), rolul principal fiind jucat ca la carte de Jennifer Lawrence, nominalizată la Oscar pentru prestaţia sa. O lecţie pentru toate femeile care vor să se desprindă de viaţa de familie şi să se realizeze pe plan profesional.

3. Wall Street (1987)

„Fiecare vis are un preţ” a fost sloganul filmului care i-a adus lui Michael Douglas premiul Oscar. Atmosfera din lumea investitorilor de pe Wall Street din acea perioadă era bazată pe lăcomie şi pe obsesia pentru profitul imediat, lucruri pe care le întâlnim şi în ziua de astăzi în cultura corporatistă.

4. Moneyball (2011)

Un film cu şase nominalizări la Oscar care prezintă istoria adevărată a unui fost jucător de baseball (interpretat de Brad Pitt) care devine manager al unei echipe şi care găseşte o metodă inedită de a creşte performanţele folosind în primul rând datele statistice ale sportivilor.

5. Jerry Maguire (1996)

O altă producţie inspirată din lumea sportului, cu multe nominalizări la premiile Oscar. Cu Tom Cruise în rolul principal al unui impresar bogat, dar nefericit, filmul îi va înspira cu siguranţă pe cei care caută să-şi îndeplinească visurile, mai degrabă decât să se împlinească din punct de vedere financiar.

Vezi și “Tu ești viitorul!” Curajoși, creativi, workaholici, pasionați. Ei sunt antreprenorii de azi și creatorii de mâine

related posts

Modifică setările cookies