Cele mai bune idei de start-up în 2019


Găsirea celei mai bune idei de start-up în 2019 este o provocare pentru antreprenorii aflaţi la început de drum. 


Programe de finanţare pentru afaceri mici există (la noi, cele mai cunoscute sunt Start-up Nation şi Start-up Plus), dar alegerea domeniului de activitate este esenţială. 

Prezentarea unei selecţii cu cele mai bune idei de start-up pentru anul 2019 nu garantează însă succesul în afacerea respectivă, ci reprezintă doar un punct de plecare pentru cei care încearcă să-şi construiască un business pe cont propriu. Mai departe, totul depinde de priceperea fiecăruia de a-şi utiliza aptitudinile şi de a face bani cu investiţii minime.

Cele mai bune idei de start-up în 2019: marketingul în social media

Platformele de socializare (Facebook, Instagram, Linkedin, etc.) sunt folosite la scară largă atât de persoanele fizice cât şi de firme şi companii. Puţini oameni de afaceri au însă timp şi cunoştinţele necesare pentru a face aşa cum trebuie marketingul online. De aici s-a născut în ultima perioadă una dintre cele mai bune idei de start-up, valabilă şi pentru anul care urmează, 2019. Astfel, stimularea vânzărilor potenţialilor clienţi cu ajutorul numeroaselor instrumente din social media (Facebook Ads, Google Analytics etc.) reprezintă o oportunitate care nu trebuie ratată.

Cele mai bune idei de start-up în 2019: repararea gadget-urilor

Trăim în epoca telefoanelor „deştepte”, a laptopurilor şi a tabletelor, lucru speculat din plin de marii producători din domeniu. Din păcate pentru consumatori, serviciile de reparaţii nu se ridică la acelaşi nivel. De exemplu, cine a avut un smartphone căzut în apă sau cu display-ul stricat ştie cât de urgentă e nevoia de a găsi un service profesionist, care să rezolve problema cât mai rapid, eventual chiar în aceeaşi zi. E una dintre cele mai bune idei de start-up în 2019, dar trebuie folosită inteligent, în zone cu potenţial economic ridicat.

Cele mai bune idei de start-up în 2019: cursuri online

Pentru că internetul nu va dispărea curând, oamenii vor căuta mereu în mediul online informaţiile de care au nevoie. Astfel, printre cele mai bune idei de start-up în 2019 se numără şi meseria de „profesor” pentru absolut orice domeniu, de la îndrumări tehnice şi sfaturi utile pentru menţinerea sănătăţii până la consultanţă în viaţa sentimentală (dating coaches). Majoritatea specialiştilor din această nişă de piaţă îşi desfăşoară activitatea prin intermediul Skype, un software gratuit care permite efectuarea convorbirilor telefonice prin internet.

Cele mai bune idei de start-up în 2019: servicii pentru pensionari

Statisticile ne indică accentuarea fenomenului de îmbătrânire demografică, românii de peste 65 de ani fiind cu aproape 350.000 mai mulţi decât persoanele tinere, până în 14 ani. În aceste condiţii, una dintre ideile ideale de start-up în 2019 este sprijinirea pensionarilor care îşi permit să plătească pentru a beneficia de consultanţă avizată (în domeniul imobiliar, în cel nutriţional, al vacanţelor ieftine etc.).

Cele mai bune idei de start-up în 2019: realitatea virtuală

Virtual Reality (VR) e tehnologia care a prins un avânt fenomenal în ultimii ani, posibilitatea de transpunere într-o realitate paralelă, cu imagini tridimensionale, atrăgând din ce în ce mai mulţi tineri. Comercializarea instrumentelor speciale (în principal ochelari şi căşti) poate fi una dintre cele mai inspirate idei de start-up în 2019, cu atât mai mult cu cât preţul acestora pe piaţa internaţională e într-o continuă scădere.

related posts

Modifică setările cookies