Cele mai indicate joburi pentru introvertiți


La nivel global, una din trei persoane e introvertită, iar aproape jumătate dintre funcțiile de conducere sunt ocupate de indivizi care au această calitate. 

Tag-uri:

Da, îi spunem calitate chiar dacă tendința generală e de a subaprecia introvertiții și de a urma exemplele oferite de categoria opusă, a extrovertiților.

Pe piața muncii, introvertiții și extrovertiții se completează reciproc, existând joburi care se potrivesc pentru unii, dar nu și pentru ceilalți (și invers). În general, introvertiții sunt persoane mai analitice, mai focusate pe ce au de făcut, care știu și pot să asculte mai bine decât alții. 

Chiar dacă pare greu de crezut la prima vedere, meseria de avocat e una dintre cele mai recomandate introvertiților. Asta pentru că principala misiune a avocaților nu e să vorbească mult în sălile de judecată, ci să analizeze cu minuțiozitate dosarele, micile detalii fiind de multe ori decisive în bătăliile juridice.

Introvertiții au loc și în domeniul vânzărilor, dar nu în relația directă cu potențialul  client sau cu consumatorul persoană fizică. Business to business (B2B) e secțiunea în care introvertiții se simt mult mai bine și în care obțin rezultate uimitoare. Vorbim aici despre interacțiunea între firme la nivel de culegere de informații, negocieri și discuții purtate prin intermediul comunicării scrise.

Fiind persoane care se bucură de independență, introvertiții se vor refugia mereu în activități de gen „freelancer”, preferând să lucreze singuri, pe proiecte bine definite și după un program liber ales. Astfel, ocupațiile creative, cum ar fi fotografiatul, desenatul sau pictatul se vor afla mereu în atenția introvertiților.

Nu în ultimul rând, introvertiții vor prefera oricând munca de exterior celei de birou. Așa se face că arhitecții, pădurarii, grădinarii sau botaniștii se vor alege cu precădere din rândul acestor persoane introvertite, care se simt mai confortabil în natură decât între patru pereți.

related posts

Modifică setările cookies