Concurs de idei de afaceri pentru elevi și studenți. Premii de 150.000 de euro


Organizația Junior Achievment (JA) România a lansat la finalul lunii noiembrie o nouă ediție a concursului de idei de afaceri dedicat în exclusivitate elevilor și studenților din întreaga țară. 

Tag-uri:

JA Business Plan Challenge 2019 reprezintă prima fază a proiectului, în urma căreia se vor selecta participanții la JA Company of the Year 2019, adică la finala națională, dar și la un incubator de afaceri.

Conceptele de afaceri și companiile pilot dezvoltate de elevi și studenți trebuie să se încadreze în una dintre următoarele 10 categorii: 

1. Agribusiness

2. Artă și cultură; Media

3. Industrii creative, design și meșteșuguri

4. Inginerie, științe aplicate, IT&C

5. Comerț, import-export, e-commerce

6. Transformarea materiilor prime

7. Sport și otdoor

8. Afaceri sociale

9. Educație și dezvoltarea carierei

10. Turism

Participarea elevilor și studenților (sunt două secțiuni separate) este gratuită și presupune mai întâi înscrierea în Business Plan Challenge cu o prezentare în power-point și un video pitch, data limită fiind 25 ianuarie 2019. Echipele trebuie să fie de 3-10 elevi (15-19 ani), respectiv 2-6 studenți (19-30 ani), vârsta fiind cea de la data de 1 august 2019.

Formularul de înscriere și celelalte detalii sunt disponibile pe site-ul organizației, www.jaromania.org. Un juriu specializat va evalua ideile de afaceri și va anunța echipele care vor continua competiția la incubatorul BizzFactory, precum și la finala națională JA Company of the Year, programată în luna mai 2019.

Comparativ cu anii trecuți, premiile au crescut semnificativ, în 2019 fiind puși la bătaie aproximativ 150.000 de euro, atât în bani cât și sub formă de burse la finalele europene rezervate elevilor și studenților în vara anului viitor.related posts