Irina Margareta Nistor n-a avut-o la inimă pe Andreea Marin și asta are legătură cu Premiile Oscar


Irina Margareta Nistor este un specialist incontestabil în domeniul filmului, însă în anii ’90 a suferit cea mai mare nedreptate din viața ei în fața unei jurnaliste tinere, dar în plină ascensiune, Andreea Marin. Criticul de film a povestit totul într-un interviu.


Irina Margareta Nistor a lucrat mulți ani în TVR, mai întâi ca redactor și translator, iar mai apoi ca realizator de emisiuni. Acestea se întâmplau în anii ’80, în timpul regimului comunist.

Când Andreea Marin a sosit la televiziunea publică, actuala vedetă de televiziune a atras toate privirile. De atunci i s-a prezis o carieră impresionantă, iar ea a profitat de toate oportunitățile.

Irina Margareta Nistor a povestit pentru Fanatik că cea mai mare nedreptate din cariera ei este legată de Andreea Marin, deși nu prea are ce să-i reproșeze fostei prezentatoare. 

Cea mai mare nedreptate pe care am trăit-o a fost prima dată când s-a transmis Oscar-ul la TVR și a avut loc o ședință a consiliului, unde eu n-am fost de față. S-a discutat pe cine să trimită în America, la Oscaruri. Unul dintre regizorii la care țin mult a zis: ce întrebare-i asta? O trimitem pe Andreea Marin!”, a mărturisit criticul de film în interviu.

Andreea Marin: „M-am descurcat foarte bine”

Andreea Marin și-a amintit acest episod fericit din cariera ei într-o discuție avută cu Horia Brenciu la podcastul Lucruri simple. Prezentatoarea TV a fost la Premiile Oscar, în America, doi ani la rând (1998 și 1999) și spune că a fost o ocazie pe care nu trebuia să o rateze.

Andreea Marin a povestit în podcast cum a reușit să filmeze într-o zonă în care nu avea acces.

La Oscar, aveam eu ecusonul ăla de intrare, dar intrarea aia era până la o limită. Și eu eram TVR, nu reprezentam NBC, CBS sau așa mai departe. Nu eram o televiziune care să aibă dreptul de a intra, înainte de seara decernării premiilor, în sala care se pregătea pentru decernarea premiilor. Acolo avea voie doar ABC sau cine transmitea worldwide și ceilalți preluau de la ei… Până la urmă am ajuns în sală. Numai eu și ăia de pe scenă care pregătea scena”, a spus Andreea Marin.

Și când termin de zis ultimul cuvânt, intră securitatea în sală: Ce căutați aici? N-aveți voie!. Cu mutrița aia a mea de Țara lui Piticot am făcut: n-am știut, că să vedeți, că ne cerem scuze”, a explicat Andreea Marin, care i-a înduioașat pe gardieni.

Până la urmă, cu mutrița aia a mea i-am înduioșat și m-au lăsat să plec nevătămată. Și uite așa am fost singura televiziune care a avut transmisiune din sala Oscarurilor, numai că nu știam că nu am voie”.

Vezi și VIDEO:

  • Irina Margareta Nistor n-a avut-o la inimă pe Andreea Marin și asta are legătură cu Premiile Oscar

related posts

Modifică setările cookies