Locul de muncă ideal chiar există! Uite cum îl poți găsi


Fiecare dintre noi ar vrea să-și desfășoare activitatea într-un domeniu care se potrivește perfect cu plăcerile noastre zilnice sau cu abilitățile pe care le avem.


Puțini reușesc însă să-și vândă scump pielea și să aștepte trenul potrivit în carieră, majoritatea celor care se află în căutarea unui job fiind tentată să accepte prima ofertă. Se ajunge astfel în situația critică în care nu facem ceea ce ne place, iar rezultatele au de suferit.

„Ce vrei să te faci când vei fi mare?” e întrebarea la care toți dintre noi am răspuns, poate de zeci de ori, în perioada copilăriei. De-aici începe totul, de la pasiunile moștenite de la părinți sau de la cele pe care ni le-am descoperit odată cu trecerea timpului.

Evident, ideal e ca acestea să nu dispară și să constituie baza a ceea ce facem în fiecare zi la locul de muncă, indiferent dacă suntem un simplu angajat sau patronul unei firme.

Primul pas în găsirea jobului perfect e conștientizarea propriilor valori. E esențial să reflectăm asupra propriei persoane și să identificăm ceea ce ne-ar face fericiți. Vom găsi astfel câteva direcții în care ne vom îndrepta atenția în viitor și vom evita domeniile de activitate care ne vor ține „prizonieri” la locul de muncă.

Dacă am terminat propria analiză, nu e deloc rău să cerem și câteva opinii din exterior. Rudele sau prietenii ne-ar putea găsi calități sau puncte forte care nouă nici nu ne trec prin cap.

Mai departe, dacă știm exact ceea ce căutăm, urmează etapa de testare a pieței. Și nu numai în sectoarele în care credem noi că ni se potrivesc.

Un loc de muncă ideal poate veni de nicăieri, cu condiția să fim deschiși la oportunități. În acest sens, important e să ne construim treptat o „rețea” de persoane cât mai mare cu care să purtăm scurte discuții, atât față în față cât și pe rețelele de socializare, în special pe Linkedin.

În continuare, e posibil ca la un moment dat să apară o ofertă mai tentantă din punct de vedere financiar, dar care se depărtează de valorile și calitățile noastre. În acest caz, dacă diferența de bani nu e una substanțială, care să justifice alegerea, atunci e bine să ne păstrăm linia directoare. Pe termen lung, satisfacțiile vor fi mai mari și mai intense dacă facem ceea ce ne place.

În contextul concurenței dure existente pe piața muncii, un CV bine făcut poate face diferența. Cum angajatorii și firmele de recrutare utilizează tot mai des roboți pentru a cerne sita, depășirea acestui obstacol se realizează în primul rând prin folosirea în CV a unor cuvinte cheie care să reflecte calitățile noastre, coroborate cu cerințele specifice postului pentru care aplicăm.

Dacă nu reușim singuri, există pe internet experți în construirea CV-urilor, care ne vor ajuta să nu fim eliminați prematur din cursa pentru obținerea jobului ideal.

related posts

Modifică setările cookies