Luna ianuarie, ideală pentru vânătorii de joburi. Care sunt motivele


Dacă există o perioadă a anului când e cel mai bine să aplicăm pentru un job sau să căutăm o avansare, atunci aceasta e cu siguranță în ianuarie.


Prima lună calendaristică e una cu totul diferită din punct de vedere al oportunităților, din mai multe motive.

În primul rând, perioada lungă de vacanță oferită de Sărbătorile de Iarnă e una de reflecție și de încărcare a bateriilor, astfel că în luna ianuarie ne întoarcem cu forțe proaspete. Cel puțin teoretic, vom fi mai motivați și vom lua decizii mai inspirate în ceea ce privește căutarea unui loc de muncă sau promovarea pe o poziție superioară.

De asemenea, majoritatea companiilor își stabilesc bugetele pentru angajări în luna ianuarie, astfel că avem șanse mai mari să profităm de locurile de muncă puse la bătaie fără să apară constrângeri de ordin financiar din partea angajatorilor. Asta nu înseamnă însă că în ianuarie vom găsi mai multe joburi disponibile decât în celelalte luni ale anului. 

Citește și Cele mai indicate joburi pentru introvertiți

Chiar dacă aglomerația de pe piața muncii e una mai mare în luna ianuarie, există și o parte bună. În ciuda concurenței sporite, s-a demonstrat că angajatorii au mai multă răbdare în analizarea CV-urilor la începutul anului, iar de câștigat au cei care într-adevăr merită postul respectiv.

În plus, specialiștii în resurse umane au observat că multe companii care decid să apeleze la temutul ATS (roboți care elimină automat candidații pe baza unor algoritmi) folosesc luna ianuarie ca o perioadă de probă. În acest fel, multe CV-uri vor depăși acest obstacol și vor ajunge în faza interviurilor.related posts