Muzica potrivită chiar te poate face mai productivă la muncă. Cum funcționează neuroștiința


Chiar și atunci când ești foarte pregătită profesional într-un anumit domeniu, productivitatea ta la muncă depinde de mulți factori externi. Muzica poate fi un element de mare ajutor când vrei să ai rezultate pe măsura așteptărilor tale.


Oamenii de știință au găsit o legătură strânsă între succesul profesional și mediul de lucru în care activăm. Un birou aerisit corespunzător, prezența plantelor naturale, postura corectă la masa de lucru, echipa din care faci parte, rutina matinală – toate contribuie la succesul tău profesional. Conform descoperirilor din domeniul neuroștiințelor, productivitatea la locul de muncă depinde foarte mult și de cât de bine poți face față elementelor care îți distrag atenția de la planul tău de lucru.

Și, se pare, ceea ce te ajută cu adevărat să dai randament ridicat la muncă este muzica potrivită, ascultată în căști în timp ce lucrezi. După îndelungi experimente realizate pe diverse categorii de persoane, cercetătorii au ajuns la concluzia că anumite melodii sau genuri muzicale îți permit să fii mai concentrată la activitatea pe care o ai de realizat. 

În funcție de tipul personalității tale, există anumite genuri muzicale care ajută creierul să funcționeze la capacitate mai mare. Alegerea unui playlist de melodii care te fac cu până la 400% mai productivă a locul de muncă ar putea fi o sarcină destul de complicată. Tocmai de aceea, există aplicații de mobil care „îți intră sub piele” cu scopul de a te cunoaște mai bine. Pe baza informațiilor pe care le oferi, aplicațiile generează playlisturi de muzică pe care le poți asculta în timp ce lucrezi.

De cele mai multe ori, muzica potrivită pentru o activitate intelectuală este 100% instrumentală, relaxantă, cu note pozitive. Poți încerca acest playlist de muzică de film sau poți căuta pe internet o aplicație care generează exact acel tip de conținut care te poate ajuta să lucrezi la capacitate sporită. 

E demonstrat științific că oamenii sunt mai productivi în cele patru ore care se scurg din momentul în care se trezesc. Astfel, ai putea găsi de mare ajutor acest playlist.

related posts

Modifică setările cookies