O femeie de succes are nevoie de încredere. Cum o poate obține


Lipsa de încredere în forțele proprii e unul dintre principalele motive pentru care femeile nu reușesc să avanseze în carieră la fel de rapid cum o fac bărbații. 


Dacă vor să aibă succes în tot ceea ce fac la locul de muncă, reprezentantele sexului slab trebuie să ridice ștacheta din punct de vedere al încrederii.

Statisticile arată faptul că femeile se demotivează cel mai ușor atunci când le este contestată autoritatea în domeniul în care activează, printr-o critică sau chiar prin intermediul unui simplu punct de vedere contrar. Cheia succesului în acest caz e  o specializare cât mai pronunțată în sectorul în care fiecare se simte cel mai confortabil. Încrederea nu vine dacă se fac multe lucruri în același timp, ci dacă apare aprofundarea.

Pe aceeași linie, voința și puterea de a lua decizii, indiferent dacă se dovedesc bune sau nu, duc la o încredere sporită pe termen lung. Tentația de a lăsa pe alții să hotârască în anumite aspecte delicate le determină pe femei să nu-și asume responsabilități și să ezite să-și folosească la maximum armele pe care le au la dispoziție.

De asemenea, încrederea în propria persoană funcționează mână în mână cu credibilitatea pe care fiecare femeie și-o construiește în jur. Astfel, orice acțiune care dăunează imaginii de sine sau brandului personal va scădea la un moment dat și nivelul de încredere.

Un alt aspect esențial pentru păstrarea încrederii la un nivel optim este sprijinul pe care femeile îl acordă altor persoane, nu neapărat din câmpul muncii. O simplă donație către un necunoscut aflat în dificultate sau un sfat acordat la nevoie unui coleg de serviciu contribuie din plin la devoltarea capitalului de încredere.

related posts

Modifică setările cookies