Cum să faci impresie la interviul de angajare: ținuta și accesoriile potrivite în 2019


Primăvara e anotimpul potrivit pentru schimbări majore în viața ta, iar un loc nou de muncă este primul lucru cu care poți să începi.


Dincolo de ceea ce vrei, de la jobul perfect și până la condițiile pe care vrem să le pui, un interviu de succes începe încă de la prima impresie, iar asta este influențată de ținuta pe care o etalezi.

Unul dintre detaliile importante de care ar fi bine să ții cont este faptul că ai nevoie de timp pentru a alege ținuta potrivită pentru interviu. Hainele cu care mergi de obicei la birou nu sunt întotdeauna potrivite pentru un interviu. În plus, riști să fii luată la ochi de ceilalți colegi dacă te prezinți overdressed într-o zi obișnuită de muncă. E de preferat să-ți iei liber în ziua interviului - vei avea timp suficient să te pregătești.

Încă ceva: de multe ori va trebui să stai de vorbă mai întâi cu cei de la departamentul de Resurse Umane și, dacă te potrivești cu ceea ce caută pentru postul oferit, vei avea o întâlnire și cu managerul sau cu potențialul șef direct. Sfaturile de mai jos se aplică în ambele situații, așa că nu va trebui să-ți completezi garderoba special pentru unul dintre aceste interviuri. Iată cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont, atunci când îți vei alege ținuta:

Hainele și culorile

Prima regulă și cea mai importantă legată de haine este să te îmbraci întotdeauna în acord cu propriul stil și cu personalitatea ta. Găsești peste tot sfaturi care te îndeamnă să te îmbraci în sacou, taior și pantofi cu toc, dar ce te faci dacă stilul conservator nu te reprezintă? De acord, nu te poți prezenta la un interviu nici într-o ținută sport, nici în cea de club, dar cu siguranță poți găsi o cale de mijloc.

Prima impresie este aproape întotdeauna cea mai importantă, așa că poți alege un blazer și o cămașă sau o bluză simplă. Dacă vei completa outfitul cu o fustă, trebuie să ții cont de lungimea ei. Dacă prea lungă, vei lăsa impresia unei persoane prea conservatoare, iar cu una prea scurtă vei da senzația că nu ești serioasă. O fustă până la genunchi este ideală. Nu renunța nici la pantaloni - feminitatea nu înseamnă doar rochii și fuste.

Culoarea anului 2019, potrivit institutului Pantone, este „Living Coral” - o culoare vibrantă și caldă, care conferă energie. Dacă vrei să arăți că ești în pas cu moda fără să exagerezi sau să ieși prea mult în evidență, e suficient să adaugi un singur element vestimentar în această nuanță - poate fi o cămașă simplă sau chiar o eșarfă.

Accesoriile și bijuteriile

Atunci când îți pregătești hainele pentru un interviu, nu uita să așezi lângă ele și accesoriile pe care le vei purta - sunt la fel de importante ca ținuta în sine. Regula de bază aici este simplitatea: asta înseamnă că accesoriile trebuie să completeze outfitul, nu să-l eclipseze sau să iasă prea mult în evidență. Geanta e nelipsită din orice ținută, alege una de dimensiuni medii și cu un design clasic.

De exemplu, în cazul inelelor, unul singur pe fiecare mână este suficient pentru a crea o imagine elegantă fără să arate opulență sau să te încarce prea tare. Pentru gât, poți opta pentru un colier cu pandantiv discret. Chiar dacă acesta nu este vizibil sub bluză - îți va oferi o imagine elegantă fără să strălucească prea mult în ochii intervievatorului.

Poți completa ținuta și cu alte accesorii. Ceasul va spune despre tine că ești o persoană punctuală, dar păstrează o singură brățară, de preferat la încheietura celeilalte mâini. În plus, o pălărie este recomandată dacă afară este soare sau plouă, dar optează pentru una fără boruri largi. Ochelarii de soare sunt, la rândul lor, un accesoriu nelipsit primăvara și vara, însă ar fi de preferat să-i ții în geantă atunci când te vei prezenta la interviu.

Coafura și machiajul

Simplitatea este cuvântul-cheie și atunci când vine vorba despre coafură și machiaj. Nu e cazul să treci pe la coafor înainte de interviu, dar poți să alegi o formă clasică pentru părul tău, fie că-l prinzi într-o coadă, fie că îl lași liber. Singurul lucru pe care ar trebui să-l ai în vedere e să nu pari că abia te-ai trezit din somn.

Și aici ajungem și la capitolul machiaj: cât mai natural și mai soft, în nuanțe apropiate de culoarea tenului tău, începând cu fondul de ten și terminând cu gloss-ul sau rujul. Nu ai cum să greșești dacă mergi pe naturalețe. Asta e valabil și în cazul genelor sau al unghiilor false, care ar trebui lăsate acasă. Cât despre mascara și rimel, nu-ți încărca privirea - un contur simplu este mult mai elegant decât niște gene încărcate.

Așadar, concluzia pe care o putem trage este că, în 2019, te vei putea face mai ușor remarcată într-un sens pozitiv la un interviu dacă te vei strădui mai mult să nu ieși în evidență. Vei avea toate ocaziile din lume să încerci piesele vestimentare mai îndrăznețe din garderoba ta, după ce vei semna contractul.

Sursa foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies