(P) Idei de afaceri pe care le poți desfășura din confortul locuinței tale


Marcat de o criză sanitară fără precedent, anul 2020 le-a stârnit multora apetitul pentru business-uri “de acasă”. Munca de la distanță a devenit noul trend al zilelor noastre, așa că de ce să nu demarezi și tu o afacere chiar din confortul locuinței tale?


Fie că ai o anumită pasiune și îți dorești să o monetizezi sau pur și simplu statutul de angajat nu-ți mai oferă suficiente satisfacții financiare sau profesionale, avem pentru tine câteva idei de afaceri pe care le poți începe de la domiciliu.

Servicii de contabilitate

În cazul în care matematica este punctul tău forte poți pune fără probleme bazele unei firme de contabilitate. Această activitate nu presupune întotdeauna prezența fizică la sediul colaboratorului și ai șansa de a-ți suplimenta veniturile dacă ții evidența contabilă la mai multe companii.

Consultanță online

Business-urile pe internet înfloresc pe zi ce trece, însă nu toți antreprenorii care își mută activitatea în mediul digital sunt foarte pricepuți. Prin urmare, aici poți interveni tu, să le oferi consultanță pentru marketing și promovare. Pe lângă sfaturile pe care le poți oferi firmelor ca să-și facă simțită prezența pe internet, ai posibilitatea de a ajuta și companiile deja existente în online să-și reducă costurile cu publicitatea prin stabilirea unor strategii mai bune. Marketingul este doar un exemplu, însă dacă ai experiență ori acreditări solide în alte domenii, îți poți prezenta cu ușurință serviciile de consultanță persoanelor interesate.

Asistent virtual

Sunt oameni în întreaga lume care pur și simplu nu reușesc să răspundă la email-uri sau să-și organizeze eficient activitatea zilnică ori companii care au nevoie de personal pentru executarea sarcinilor administrative. Totul se întâmplă de la distanță, pe bază de contract.

Blogger/Vlogger

În ultima perioadă, oamenii petrec mai mult timp pe rețelele sociale și acordă o importanță deosebită mediului online. Dacă te pricepi la scris, poți începe să ții un blog unde să redactezi articole și texte de interes. În cazul în care îți place să fii în fața camerei de filmat, atunci creează un canal de vlog și începe să postezi filmulețe pentru abonații tăi. Publicitate, marketing afiliat, articole sau contracte sponsorizate, acestea sunt doar câteva dintre posibilitățile de a obține câștiguri dintr-un blog/vlog.

Croitorie de nișă

Te atrage design-ul vestimentar? Poți începe o afacere din confortul locuinței tale. Ai ocazia de a crea haine doar pentru o anumită categorie de persoane sau poți opta pentru realizarea unui singur tip de îmbrăcăminte. În cazul în care te pricepi mai degrabă la retușuri și reparații de tot felul, atunci specializează-te pe asta și încearcă să obții venit constant cu o firmă de croitorie.

Magazin online cu produse handmade

După cum știi și tu, handmade-ul are un spirit aparte. Produsele realizate manual sunt pur și simplu adorate de oameni, mai ales dacă li se garantează autenticitatea și unicitatea. Practic, astfel de articole au amprenta persoanelor care investesc timp, muncă, pasiune și talent în a le crea, de aceea sunt atât de speciale. Poți avea un business de succes dacă adori să realizezi obiecte handmade. Fie că este vorba de bijuterii, decorațiuni, haine cu diferite printuri, lumânări decorative, cosmetice bio sau lucruri croșetate pentru copii, toate pot fi cu ușurință comercializate prin intermediul unui magazin online.

Traduceri

O altă idee de făcut bani este să-ți folosești cunoștințele de limbi străine. La o simplă căutare pe internet vei observa că o mulțime de firme sunt în căutare de traducători, așa că contactează-le ca să le oferi serviciile tale. În funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție, nu trebuie să te limitezi în a lucra cu 1-2 companii, ci poți colabora cu mai multe companii dacă vrei ca veniturile tale să fie considerabile.

Dacă te-ai decis să lucrezi în confortul propriului cămin, fără îndoială vei reuși să pui bazele unei afaceri de succes. Important este să profiți de orice oportunitate, să-ți valorifici la maxim cunoștințele și să optezi pentru înființarea unui PFA ca să desfășori activitatea legal. O formă de organizare juridică îți va aduce numeroase beneficii și îți oferă șansa de a deconta cheltuielile efectuate pentru creșterea business-ului. Aruncă o privire pe lista cheltuielilor deductibile PFA și te vei convinge că merită să devii propriul tău șef!

related posts

Modifică setările cookies