Raspunsurile destepte la cele mai dure intrebari adresate la interviul de angajare


Vicky Oliver, autoarea cartii „301 Smart Answers to Tough Interview Questions", spune ca vanatorii de locuri de munca trebuie sa trateze interviul de angajare precum un examen final, pentru ca este o „colectare” riguroasa si psihologica.  "Ia aminte si nu gresi", spune Oliver, "pentru a convinge, trebuie sa sanctionezi concurenta. 

Tag-uri:

Jurnalistii de la Business Insider au compilat unele dintre cele mai dificile intrebari din cartea sa, insotite de raspunsuri inteligente, care va vor ajuta sa supravietuiti etapei de eliminare

1. Q: Aveti de gand sa-mi luati slujba? 

    A: Poate in 20 de ani, pana atunci banuiesc ca veti conduce intreaga companie si veti avea nevoie de un locotenent loial care sa gestioneze acest department 

2. Q: Puneti-va in situatia in care lucrati aici de 5 ani si nu veti fi promovat. Multi dintre angajatii nostri nu reusesc. Nu va fi frustrant?

    A: Ma consider o persoana ambitioasa, dar in acelasi timp practica. Atat timp cat voi continua sa invat si sa cresc in pozitia mea voi fi un angajat fericit. Companiile promoveaza oamenii in functie de diverse etaloane. Sunt increzator ca lucrand pentru dumneavoastra ma va mentine motivat si stimulat intelectual pentru multi ani de acum inainte. 

3. Q: Care este cea mai mare slabiciune a dvs., care este intr-adevar o slabiciune, si nu o putere secreta?

    A: Sunt extrem de nerabdator. Ma astept ca angajatii mei sa dovedeasca ceea ce pot inca de la prima sarcina. Daca dau gres, tendinta mea este sa nu le mai deleg sarcini si sa duc eu la bun sfarsit jobul lor 

4. Q: Ati schimbat cariere inainte. De ce ar trebui sa va las sa experimentezi pe nisa mea?

    A: Tocmai pentru ca am schimbat cariere, consider ca sunt un angajat si mai bun. Pentru ca miscandu-ma astfel am dobandit multa experienta. Toate aceste competente castigate m-au ajutat sa rezolv problemele intr-un mod creativ.

5. Q: Daca stiati ca lucrurile la compania dvs. nu functioneaza tocmai bine, de ce nu ati parasi frma mai devreme? 

    A: Am luptat atat de mult pentru a-mi pastra locul de munca in timp ce toata lumea din jurul meu era concediata, ca nu mi-a mai ramas timp deloc pentru a cauta un alt job. Cu toate fuziunile din zilele noastre, concedierile sunt un mod de viata. Cel putin stiu ca am facut tot ce am putut pentru a fi cel mai bun. 

6. Q: Din CV-ul dvs. reiese ca ati fost concediat de doua ori? Cum v-ati simtit? 

    A: Dupa ce mi-am revenit din soc, mi-am dat seama ca am devenit mai puternic. Este adevarat ca am fost concediat de doua ori, dar am reusit sa revin de ficare data si sa descopar locuri de munca ce mi-au dat o mai mare responsabilitate, de unde am castigat mai multi bani si unde am avut sansa de a lucra cu firme mult mai bune.

7. Q: Ce riscuri si ce dezavantaje vedeti in jobul pentru care sunteti intervievat?

    A: Cred ca biroul situat in partea cealalta a tarii( globului). Exista un risc foarte mic de a nu avea sansa sa interactionez cu factorii cheie de decizie, atat de des cat ar trebui. Pe de alta parte, teleconferintele, e-mail-ul, faxul si etica de lucru 24/7 vor crea o punte de legatura.

8. Q: Puteti sa descrieti locul de munca de vis?  

    A: Acesta este jobul la care visez si de aceea am ales compania dumneavoastra. Sunt incantat de perspectiva de a face parte din echipa care va scrie istoria ascensiunii firmeirelated posts