Salariul nu e totul! Cele mai „trăsnite” beneficii oferite angajaţilor


Se ştie că pachetul salarial negociat la angajare e strâns legat de celelalte beneficii pe care o companie le pune la bătaie. 


Ultimele studii au arătat faptul că cei mai mulţi dintre români sunt interesaţi, în afara banilor, de un program de lucru flexibil şi de asigurările suplimentare de sănătate. 

Decontarea transportului, masa de prânz gratuită şi o maşină de serviciu sunt alte beneficii la mare căutare în ţara noastră. Peste hotare au început însă să apară tot mai multe beneficii aparent ciudate, menite să îmbunătăţească viaţa angajaţilor la locul de muncă. 

Citește și Rutina de dimineaţă aduce succesul. 10 obiceiuri de urmat

*Un „birou” pentru animale. Zynga, o firmă americană specializată pe jocuri video, este jobul ideal pentru iubitorii de animale. În fiecare zi, oamenii îşi pot aduce la serviciu animalele de companie, care beneficiază de un spaţiu special de joacă, dar şi de tratament în caz de nevoie.

*Mâncare gratis toată ziua. Cei de la Google le oferă angajaţilor o cantină care funcţionează pe tot parcursul zilei şi, cel mai important, nu se percepe nici o taxă în schimb. 

*Şedinţe de surf. Patagonia, o companie pe îmbrăcăminte sportivă, are grijă de sănătatea fizică a angajaţilor. În afara terenurilor de fotbal, tenis sau volei puse la dispoziţie, amatorii de surf sunt încurajaţi să ia o pauză de lucru şi să se arunce în valurile Oceanului Pacific.

*Dormitor la serviciu. Pentru a obţine un randament maxim, unii angajatori de top precum NASA sau Samsung au creat spații de dormit unde oamenii se pot odihni în linişte atât cât au nevoie, fără a pune capul pe birou.

*Operaţie de schimbare a sexului. La Goldman Sachs, transsexualii nu trebuie să plătească nimic pentru această operaţiune.

*2000 de dolari pe an pentru vacanţe. Şefii de la Airbnb sunt extrem de atenţi la concediile angajaţilor, sponsorizaţi cu o sumă consistentă să plece oriunde în lume, singura condiţie fiind să se cazeze în locaţiile listate pe propria platformă.

*O lună sabatică, inclusiv fără motiv. Cine nu şi-ar dori să nu mai lucreze deloc timp de o lună, fără să apeleze la concediu? Ei bine, la Deloitte SUA, angajaţii au acest beneficiu alăturat pachetului salarial.

related posts

Modifică setările cookies