Se dau bani pentru afaceri în domeniul blockchain. Cum funcţionează tehnologia viitorului


Tehnnologia blockchain de tranzacţionare a criptomonedelor câştigă din ce în ce mai mult teren, în special pe piaţa internaţională


Ca urmare, prin intermediul fondurilor europene, start-up-urile IT din România se pot înscrie pentru obţinerea unor finanţări de până la 50.000 de euro.

Aplicanţii pot găsi mai multe informaţii pe site-ul https://blockchers.eu/open-calls/, data limită fiind 26 mai 2019. Esenţial e ca start-up-urile doritoare să-şi găsească un partener, mai exact un IMM care utilizează tehnologia blockchain sau distributed ledger (DTLs).

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu această inovaţie a tehnologiei, enumerăm mai jos informaţiile pe care ar trebui să le stăpânească.

Vezi care sunt Cele mai bune idei de start-up în 2019

*Blockchain e o bază de date creată în 2009 de un grup de programatori pentru a uşura tranzacţiile cu criptomonede (monede virtuale), cea mai cunoscută fiind Bitcoin.

*În timp ce tranzacţiile financiare obişnuite sunt intermediate de bănci, afacerile cu criptomonede se desfăşoară doar între părţile implicate înscrise în reţea, prin intermediul unui registru.

*Orice tranzacţie făcută cu Blockchain e înregistrată în registru, poate fi verificată de membrii reţelei şi nu poate fi modificată în viitor.

*Tehnologia blockchain se poate utiliza cel mai bine în sectorul financiar, în asigurări, dar şi în sănătate. Energia, proprietatea intelectuală, logistica şi serviciile guvernamentale sunt alte domenii în care criptomonedele şi-au dovedit utilitatea.

related posts

Modifică setările cookies