Cum sa tii corect o cura de detoxifiere


Primavara este momentul prielnic ca sa tii o cura de detoxifiere. Specialista in nutritie Mihaela Bilic ne spune cum sa tinem eficient o astfel de cura - ce sa consumam si ce sa eliminam din alimentatie.


Eliminarea produselor semipreparate si industrializate
Ideea de detoxifiere presupune eliminarea alimentelor care aduc in organism o cantitate mai mare de substante de care acesta nu are nevoie. Asta inseamna fie un aport mare de grasimi sau de zahar, fie alimente semipreparate si industralizate care presupun adaos de conservanti, coloranti si alte produse chimice.

Scade consumul de proteine
Alimentatia noastra trebuie sa fie bazata pe legume si pe fructe,  consumate cat mai proaspete. Proteinele care provin din carne, oua, peste, si care sunt mai greu de digerat si asimilat de organism,  trebuie sa fie reduse ca si cantitate. 

Mananca fructe si legume
Ananasul
are o capacitate de a usura digestia si de accelera etapele de metabolozare a proteinelor, deci poate fi folosit ca un fruct prieten al detoxifierii. Grapefruitul este folosit foarte des in curele de detox.

In ceea ce priveste legumele, rosiile, verdeturile care au frunze verzi (spanac, frunze de salata, rucola), cu fitonutrienti, au proprietati benefice pentru organism si in acelasi timp usureaza digestia si lasa ficatul sa fie mai eficient in metabolizarea tuturor toxinelor din organism.

Bea multe lichide
Trebuie crescut raportul de lichide, in principal ceai verde, care este produsul detoxifiant prin definitie. Sunt bune orice legume care pot fi transformate in ciorba sau supa, pentru ca mineralele si vitaminele din aceste legume sunt principalele elemente de care corpul nostru are nevoie sa scape de toxine.

related posts

Modifică setările cookies