10 sfaturi neconventionale pentru parinti si copii, de pus in aplicare in 2017


Exista o multime de sfaturi de parenting pentru parintii care pot face orice pentru copiii lor si care renunta deseori la nevoile personale pentru a le putea asigura celor mici tot confortul, timpul si resursele de care au nevoie pentru o crestere armonioasa. Mai jos gasesti lista celor 10 sfaturi pe care cei de la YourTango le ofera parintilor si care, spun ei, vor imbunatati comportamentul copiilor.


 

 

1. Pune capat discutiilor despre mersul la culcare. Spune-i micutului tau ca dupa ce ati mers la somn, se poate da jos din pat o singura data. In felul acesta se va gandi serios ce vrea sa ia cu el la somn si vei evita plimbarile nesfarsite dupa jucarii, lapte, pernutele preferate si alte lucruri pe ca cel mic le foloseste ca pretexte pentru a scapa de somn.

2. Seteaza o ora de trezit. Chiar daca va fi greu sa faci asta, este important ca cel mic sa aiba un program cat mai stabil.

3. Lasa-l pe micut sa se plimbe pe unde vrea el si nu ii ingradi spatiul de joaca prea mult. Se pare ca ii ajuta sa aiba mai multa incredere in ei, lucru care iti va face si tie viata mai usoara, daca au sansa se descopere tot felul de lucruri pe cont propriu.

4. Incearca sa nu ii mai impui ore fixe de stat in fata ecranului, fie el de televizor, telefon sau tableta. Unii specialisti spun ca sunt sanse mari ca fara ingradire, cei mici sa se plictiseasca mult mai repede de gadget-uri si astfel sa renunte la ele. Daca nu functioneaza, poti reveni la programul obisnuit.

5. Pune stop jucariilor in numar mare. Doneaza o parte din jucariile care nu il mai atrag pe copil, vei fi surprinsa de cat de repede ii va trece dorul de masinuta care statea aruncata intr-un colt.

6. Ofera-i jucariile pe rand. Poti pune majoritatea jucariilor intr-un cos, in timp ce ii lasi la indemana celui mic cel mult 5 jucarii. Cand incepe sa isi piarda interesul pentru ele, schimba-le cu unele din cos. In felul acesta copilul va fi mereu surprins de noile sale jucarii, iar locul lui e joaca va arata, cu siguranta, mult mai ordonat.

7. Lasa-l pe cel mic sa te ajute. Uita de incuiatul in bucatarie atunci cand vrei sa prepari cina. Mai bine ia-l pe micut cu tine si lasa-l sa te ajute. O sa fie incantat si experienta va fi una mult mai placuta decat cea de a te ascunde de el.

8. Transforma mancarea in delicatesa. Spre exemplu, daca cel mic nu vrea sa bea laptele pe care i l-ai pregatit, spune-i ca pui in sticluta lui o boaba de ciocolata, oricat de mica ar fi ea. Laptele va deveni mai interesant pentru el si, in plus, va putea manca ciocolata, in viziunea lui.

9. Lasa-l sa manance singur, cu manutele lui. Renunta din cand in cand la piureurile pe care i le prepari si lasa-l sa rontaie bucatele de morcov sau de fructe, hrana pe care sa o poata manui singur.

10. Uita de temele lungi pentru acasa. Chiar daca asta implica o discutie cu educatoarea celui mic. Se pare ca succesul academic nu se bazeaza pe numarul de teme pentru acasa, oricat de ciudat ar suna asta. In foarte multe tari, programul educational presupune mai putine teme pentru copii si ideea pare sa dea rezultate.

  • 10 sfaturi neconventionale pentru parinti si copii, de pus in aplicare in 2017

related posts

Modifică setările cookies