3 semne ca trebuie sa schimbi medicul de familie


Doctorii nepotriviti din filmele vechi sunt foarte usor de recunoscut: lucreaza in spatii intunecate si indoielnice, au un aspect neingrijit si sunt dispusi sa faca orice pentru a castiga un ban in plus. In realitate insa, lucrurile stau cu totul altfel.


In viata de zi cu zi, diferentele dintre un doctor bun si unul nepotrivit sunt mult mai subtile si mai greu de identificat. Cu toate acestea, misiunea de a alege medicul ideal pentru familia ta nu este imposibila.

Iata care sunt semnele ca medicul tau actual nu este potrivit pentru nevoile familiei tale:

1. Atitudine distanta

Esti in cautarea unui specialist, nu a unui nou prieten, deci felul in care se comporta medicul nu ar trebui sa conteze mai mult decat cunostintele sale. Chiar si asa insa, evita o persoana rece si distanta sau un doctor care nu te recunoaste de la o vizita la alta.

Poate ca suna redundant, dar un specialist care nu face decat sa se laude cu diploma pe care o are, cabinetul pretentios in care lucreaza si renumele pe care si l-a creat nu este neaparat si un medic potrivit pentru tine si familia ta. A-ti pasa si a vindeca sunt doua lucruri care nu se exclud.

In plus, cand vine vorba despre doctorul copilului tau, fii foarte atenta la modul in care acesta interactioneaza cu micutul. Consultatiile nu sunt niste evenimente placute pentru nimeni, iar felul in care se comporta pediatrul il poate face pe cel mic sa se simta mult mai bine si mai linistit.

Mai mult decat atat, incearca sa alegi un doctor care poate explica pe intelesul celui mic problemele de sanatate cu care s-ar putea confrunta. Daca medicul actual nu face decat sa-l ignore pe copil si ti se adreseaza numai tie de-a lungul intregii consultatii, inseamna ca acesta nu e potrivit pentru nevoile tale.

2. Nu asculta, nu raspunde

Pana si cei mai bine pregatiti specialisti trebuie sa fie deschisi cu pacientii lor si sa foloseasca feedback-ul pentru a identifica problemele cu care se confrunta. In calitate de mama si pacient, nu vrei sa auzi de la doctorul tau numai replici de tipul “Eu stiu ce sa fac, asta este singura solutie, ar trebui sa ma asculti.” O atitudine deschisa este mult mai potrivita decat una dogmatica si ingamfata.

Este adevarat ca cei mai multi doctori sunt foarte ocupati, dar un bun specialist isi face timp pentru a raspunde nelamuririlor pacientilor sai. Daca impresia pe care ti-o creeaza este ca intrebarile pe care le ai sunt prostesti sau nepotrivite, inseamna ca doctorul nu este potrivit.

3. Lipsa de cunostinte

Daca pediatrul sau medicul tau de familie nu pare sa fie la curent cu ultimele descoperiri sau aparitii din domeniul pe care il practica nu ezita sa ai indoieli in ceea ce-l priveste.

O parte semnificativa a meseriei lui consta in educatie. Un bun specialist ar trebui sai vorbeasca pacientului despre sanatatea lui, analize si cele mai noi tratamente, sa-i faca recomandari legate de nutritie si sa se preocupe de binele lui general.

Nu te astepta ca un medic sa fie capabil sa identifice pe loc o problema de sanatate, insa nici nu-i permite sa amane pentru o perioada indelungata diagnosticarea. Daca observi o serie de erori in ceea ce-l priveste pe medicul tau, cauta un alt specialist.

Cu siguranta sanatatea familiei tale este cel mai important lucru pentru tine. Ingrijirea medicala reprezinta un element esential in pastrarea acesteia, iar specialistul pe care il alegi trebuie sa indeplineasca o multime de criterii. Fii vigilenta si fa cele mai bune alegeri pentru cei din jurul tau.

related posts

Modifică setările cookies