4 liste care nu trebuie sa lipseasca din agenda unui parinte


Uneori poate fi destul solicitant sa te ocupi de casa – copilul trebuie sa fie ingrijit, mancarea trebuie sa fie in frigider, iar partenerul trebuie sa aiba hainele pregatite pentru serviciu. O persoana organizata poate sa se descurce si fara [...]


Uneori poate fi destul solicitant sa te ocupi de casa – copilul trebuie sa fie ingrijit, mancarea trebuie sa fie in frigider, iar partenerul trebuie sa aiba hainele pregatite pentru serviciu. O persoana organizata poate sa se descurce si fara tot felul de liste, insa uneori chiar si cei mai ordonati au nevoie de putin ajutor.

Daca se pierde ceva, trebuie sa stii unde e, daca se strica ceva, trebuie sa stii pe cine chemi ca sa remedieze situatia, daca nu functioneaza ceva trebuie sa-l faci sa mearga. Poti face fata singura?

Pentru a gasi persoana sau obiectul potrivit situatiei “de criza” iata o lista cu… cateva liste care nu trebuie sa lipseasca din casa ta:

1. Lista de urgenta

Trebuie sa tii intr-un singur document numele si datele de contact ale persoanelor sau locurilor la care apelezi in caz de urgenta. Ar fi bine ca foaia in cauza sa fie la indemana si sa n-o pastrezi doar pentru tine: parintii si socrii sunt persoanele ideale carora poti sa le inmanezi o copie.

Poate ca esti plecata in concediu cu familia ta, iar vecinul de deasupra iti inunda apartamentul. Singurele care se pot ocupa in mod corespunzator de aceasta problema sunt rudele, deci nu le exclude.

Nu uita sa adaugi numele medicilor si poate sa faci cateva notite legate de medicamentele pe care le folosesti in anumite situatii.

2. Lista cu informatii despre copilul tau

Aceasta este lista care devine din ce in ce mai detaliata pe masura ce trec anii. Cand este mic, noteaza telefonul educatoarei sau a invatatoarei, precum si numarul de telefon al institutiei in care invata. Apoi, adauga numerele celor mai buni prieteni (poate si pe cele ale parintilor lor), antrenorilor si colegilor de echipa.

Nu ar fi gresit daca treci si medicamentele pe care le folosesc copiii in cazul in care nu se simt bine si cateva informatii folositoare cum ar fi codul numeric personal.

3. Lista cu “meseriasi”

Instalator, electrician, mecanic auto, templar, croitor… datele tuturor persoanelor cu care intri in contact de-a lungul timpului si de care ai mai putea avea nevoie la un moment dat vor fi binevenite pe o lista a asa-numitilor “meseriasi”.

4. Lista cu manuale de instructiuni

Daca ai petrecut vreodata mai mult de 30 de minute incercand sa-ti dai seama cum functioneaza un aparat electrocasnic sau cautand manualul cu instructiunile de utilizare ale acestuia, atunci in mod sigur te va ajuta aceasta lista. Reuneste intr-un singur loc toate manualele de utilizare.

Poti face note cu data la care ai cumparat aparatul, data la expira garantia, modelul si numarul seriei, dar si datele de contact ale producatorului.

Clasica lista de cumparaturi are acum noi “colegi” care-si vor face loc pe frigiderul tau. Putina ordine nu strica niciodata, iar o situatia problematica isi poate gasi rezolvarea in listele care nu trebuie sa lipseasca din casa nimanui.

related posts

Modifică setările cookies