4 motive sa adopti un copil


Un copil este o bucurie si o implinire pentru orice parinte. Unele cupluri intampina, insa, probleme serioase si nu pot avea proprii copii, dar dorinta de a fi parinti ramane la fel de mare. Cei mai multi iau in considerare [...]


Un copil este o bucurie si o implinire pentru orice parinte. Unele cupluri intampina, insa, probleme serioase si nu pot avea proprii copii, dar dorinta de a fi parinti ramane la fel de mare. Cei mai multi iau in considerare adoptia pentru a-si indeplini visul de a avea o familie completa.

Problemele medicale si incapacitatea de a concepe un copil sunt principalele motive care indeamna un cuplu sa aleaga adoptia.

1. Infertilitatea
Incapacitatea de a avea proprii copii afecteaza milioane de oameni din toata lumea. Statisticile Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor din Statele Unite arata ca 7.3 milioane de femei din toata lumea incearca anual tratamente pentru a scapa de infertilitate, insa pentru multe dintre ele acestea nu au rezultat. Asa ca adoptia este printre primele solutii la care se gandesc pentru a-si intemeia o familie.

2. Problemele medicale
Pentru unele femei sarcina ar putea sa nu fie recomandata oricat de mult si-ar dori ele sa devina mame, iar adoptia ramane astfel singura solutie. Este vorba de acele cazuri in care femeia sufera de forme grave de diabet sau de boli cardiace, care pot pune in pericol si sanatatea ei si a fatului, in cazul unei sarcini.

3. Bolile genetice
Unele cupluri hotarasc ca e mai bine sa adopte un copil decat sa aiba propriul bebelus, atunci cand exista riscul trasmiterii unei boli genetice, cum ar fi sindromul Down. Riscul de a avea un copil cu probleme creste si o data cu varsta mamei. Asa ca, daca te-ai horatat tarziu sa faci copii si analizele iti arata ca poti sa ai o sarcina si un copil cu probleme, adoptia este o optiune sigura de luat in seama.

4. Esti “mama” singura
Se poate ca pana acum sa nu iti fi intalnit perechea, dar sentimentele materne sa fie puternice si sa iti doresti sa devii parinte. Daca nu vrei sa treci prin experienta inseminarii artificiale, iar o mama surogat sau un donator de sperma nu sunt pe placul tau, atunci adoptia poate fi solutia salvatoare.

Adoptia e un proces lung si complex, dar care in final va aduce bucurie atat tie, cat si copilului pe care il vei lua in familia ta.

Inainte sa faci acest pas, gandeste-te bine la motivele care te indeamna sa te implici intr-un astfel de proces si ia in calcul toate riscurile si responsabilitatile care apar atunci cand devii parinte. Un copil nu e o jucarie, iar daca te plictisesti … nu il poti da inapoi!

related posts

Modifică setările cookies