5 reguli Feng Shui pentru fertilitate


Ati schimbat dieta amandoi, ati incercat pozitii noi, ati baut ceaiuri de plante si ati consultat deja mai multi doctori, iar cele doua liniute refuza sa se arate pe testul de sarcina. Inainte sa ajungeti la o clinica de fertilizare [...]


Ati schimbat dieta amandoi, ati incercat pozitii noi, ati baut ceaiuri de plante si ati consultat deja mai multi doctori, iar cele doua liniute refuza sa se arate pe testul de sarcina. Inainte sa ajungeti la o clinica de fertilizare in vitro incercati si o varianta la care putini se gandesc: regulile Feng Shui.

Ai auzit cu siguranta de Feng Shui, de folosirea lui in decorarea casei sau biroului, pentru o atmosfera mai armonioasa sau pentru a-ti spori sansele in dragoste si cariera.

Te intrebi cum te-ar ajuta pe tine clopoteii de vant si ratustele mandarine sa concepi mai repede un copil?

Filosofia chineza Feng Shui inseamna mai mult decat transformarea dormitorului intr-o oaza rosu-portocalie pentru atragerea iubirii. Traditia chineza spune ca, bine aplicat, Feng Shui-ul poate ajuta la realizarea aspiratiilor oricarui om, sporind sansele pe toate planurile vietii: fizic, emotional, mental sau spiritual, prin crearea de armonie si echilibru in viata.

In ceea ce priveste conceptia, echilibrul si linistea sunt esentiale, iar asta ai aflat-o deja de la orice doctor, care v-a recomandat pana acum sa fiti relaxati si calmi daca doriti sa aveti un copil. Regulile Feng Shui te vor ajuta sa iti reechilibrezi viata si sa aduni energiile pozitive in jurul tau, iar asta nu poate sa iti faca decat bine.

Esti pregatita sa incerci? Afla regulile principale Feng Shui.

Conceptul de Yin si Yang este inportant in Feng Shui. Cele doua sunt aspecte primare ale fortei qi. Yin e principiul feminin al naturii, vazut astfel ca pasiv si slab. Yang e principiul masculin al naturii si privit ca activ si puternic.

Fiecare punct cardinal (N,E,S,V) si cele intermediare (NE,SE,SV,NV) au o energie aparte, iar amplasarea diferitelor obiecte nu se face la voia intamplarii.

Fiecare dintre cele cinci elemente primordiale: Foc, Pamant, Apa, Metal sau Lemn are o influenta anume asupra unei zone a casei sau a camerei si fiecare poate stimula sau amplifica un aspect al vietii.

Nimic nu se face la voia intamplarii! Totul porneste de la calcule precise facute de specialisti in tehnici Feng Shui, dar pentru neinitiati e important de stiut ca totul se reduce la Ba Gua – un simbol de forma octogonala. Fiecare latura a lui reprezinta un punct cardinal care se suprapune unei zone a casei si unei zone importante a vietii.

1. Feng Shui in jurul casei

Unul dintre principiile Feng Shui vorbeste despre fluxul energiilor bune, care trebuie sa circule continuu in jurul tau, in casa ta. Daca acest flux este blocat, nu te mira ca toate iti merg pe dos! Arunca o privire pe fereastra si vezi daca nu cumva in dreptul locuintei tale sta un pom, o tufa sau o masina, uitata acolo de ani buni.

Principiul spune ca usa casei tale este “gura” prin care energia pozitiva intra in viata ta, asa ca trebuie sa o lasi libera pentru ca fluxul sa nu fie intrerupt. Ce te faci daca stai la bloc si nu poti sa tai de capul tau copacii? Planteaza un pom, de preferat un pom fructifer, pentru ca este un vechi simbol al fertilitatii.

2. Barbatul e cheia reusitei

In traditia chineza barbatul este ce care poarta “norocul conceptiei”. Daca partenerul tau nu il are, puteti incerca sa atrageti norocul de partea voastra.
Conform regulilor Feng Shui, nord-vestul este punctul cardinal spre care trebuie sa va indreptati atentia. Este coltul norocului si al raiului, in traditia chineza.

Poate fi activat daca barbatul doarme cu capul spre nord-vest, daca mancati sau stati la birou cu fata indreptata spre nord-vest. Ai mai putea sa iti instalezi un ventilator in coltul din nord-vest al dormitorului. Va ajuta fluxul de energii norocoase sa circule mai bine prin camera voastra.

3. Armonie in dormitor

Nu e nicio surpriza in faptul ca dormitorul vostru trebuie sa fie plin de energii bune, sa va inspire relaxare si liniste daca vrei sa concepeti usor. Iar acest lucru nu se va intampla daca acolo troneaza un televizor, daca lucrurile sunt imprastiate prin camera, daca hainele murdare nu ajung intotdeauna la cosul din baie si daca aveti obiceiul sa mancati in varful patului. Toate acestea sperie fluxul de energii bune si creeaza dezechilibru, conform principiilor Feng Shui.

Cum rezolvi problema in dormitor? In primul rand, incepe sa faci ordine in camera si in dulapuri. Arunca lucrurile nefolositoare si scoate televizorul de acolo. Nu te avanta prea tare in curatenie! Se spune ca nu e bine sa dai cu aspiratorul sub pat pentru a nu speria energiile bune. Ca sa le sporesti, poti sa iti schimbi abajurul de la veioza cu unul rosu, pentru ca aceasta culoare aduce influente pozitive in dormitorul tau.

Cumpara o statueta dragon si pune-o pe noptiera lui. Va creste focul pasiunii si virilitatea. Alege decoratiuni in pereche: doua statuete la fel sau un tablou cu doi pesti, despre care se spune ca sunt simbolul casatoriei. Animalele pot sa fie o tema omniprezenta la tine in dormitor. Poti sa iti cumperi statuete elefanti, care sunt recunoscuti ca simbol al fertilitatii si sarcinii in traditia Feng Shui.

4. Coltul copiilor

In fiecare casa sau camera exista, conform principiilor Feng Shui, un colt dedicat copiilor/urmasilor. Cu cat se aduna mai multe energii pozitive in aceasta zona, cu atat ai mai multe sanse sa ramai insarcinata. De obicei coltul dedicat urmasilor este in partea de est a camerei sau a casei. Ai grija sa atragi energia catre aceasta zona cu jucarii sau obiecte de metal plasate aici.

5. Energii pozitive in toata casa

Nu iti sugeram sa iti redecorezi casa ca un restaurant chinezesc. E suficient sa schimbi decorul in dormitor, in timp ce in restul camerelor sa fie ordine si curatenie.

Tine cont si de alte doua reguli importante atunci cand vrei sa concepi. Nu incepe in paralel si alte proiecte marete prin casa: renovari, schimbari de mobila sau refacerea gazonului din curte. Totul trebuie sa fie “calm” in jurul vostru. In plus, nu uita de plante. Daca nu poti sa ia grija de ele si sa le tii mereu verzi, mai bine fa-le cadou unor prieteni!

Arta Feng Shui e fascinanta, cu parfum oriental si termeni exotici, insa nu te astepta la schimbari peste noapte. Cel mai important lucru este sa crezi in energia care umple lumea voastra si in dorinta de a schimba ceva in viata ta. Pana la urma, nu poate fi nimic rau in asta!

related posts

Modifică setările cookies