5 “sarbatori” neconventionale si secrete ale parintilor


Sarbatorile traditionale sunt grozave, iar activitatile pe care le desfasori alaturi de copiii tai in aceste zile vor transforma evenimentele intr-o experienta minunata.  Ei bine, pe langa evenimentele conventionale, viata de zi cu zi poate oferi si ea motive de [...]


Sarbatorile traditionale sunt grozave, iar activitatile pe care le desfasori alaturi de copiii tai in aceste zile vor transforma evenimentele intr-o experienta minunata. 

Ei bine, pe langa evenimentele conventionale, viata de zi cu zi poate oferi si ea motive de bucurie pentru parinti si copii. Dupa cateva evenimente reusite petrecute alaturi de juniorii lor, un grup de parinti ingeniosi s-au gandit sa “inventeze” anumite zile in care sa poata sarbatori reusitele picilor.

Citeste si:  Top 5 etape din viata unui copil care le dau batai de cap parintilor

Iata lista celor mai inedite evenimente pentru mamici, tatici si copii:

1. Ziua eliberarii de sub scutec

In calitate de parinte vei observa ca exista anumite momente care merita sarbatorite. Unul dintre acestea este ziua in care micutul tau a spus “Nu” suprematiei scutecului si s-a eliberat de povara acestuia. Cand juniorul va reusi (in sfarsit!) sa faca la olita, vei simti cum iti scade tensiunea si ti se detensioneaza muschii. Corvoada va lua sfarsit si nu va mai trebui niciodata sa gasesti scuze in fata partenerului in legatura cu motivele pentru care nu vrei sa-l schimbi, iar viata voastra de familie va fi marcata de acest eveniment nemaipomenit.

2. Ziua renuntarii la scaunul pentru bebe

Da, va veni si ziua in care micutul va putea sta singur pe bancheta din spate. Vei putea sarbatori atunci faptul ca nu mai trebuie sa te apleci, sa te sucesti si sa te cocosezi de fiecare data pentru a-l aseza pe scaunul lui special. Adio dureri musculare si spatiu irosit, bun venit intrebarilor si dezordinii!

Citeste si: 10 reguli de aur pentru educarea unui copil

3. Ziua (dez)legarii la siret

Desi acum pare imposibil, va veni un moment in care copilul tau va invata sa-si lege singur sireturile. Aceasta isprava merita sarbatorita de-atunci inainte, asa ca fii gata sa-ti iei la revedere de la durerile de spate si de la agitatia de dinaintea iesirilor in parc. Fie ca va invata sa faca fundite, fie ca tehnica iepurasului care intra in casuta ii va placea mai mult, copilul se va pregati singur pentru joaca, asa ca vei castiga cinci minute in plus sa te aranjezi.

4. Ziua in care paharul nu s-a mai varsat

Copiii incearca sa joace rolul de oameni mari si sa straduiesc din rasputeri sa finalizeze activitati pe care le vad la adultii din jur. In momentul in care nazdravanul va putea sa-si umple singur paharul cu apa fara sa dea pe jos vei simti cum viata ta capata un nou sens. Acela va fi momentul care marcheaza eliberarea bucatariei de sub solutiile de curatare asa ca merita sa-l sarbatoriti in mod constant.

Citeste si: Ce spune materia preferata a copilasului tau despre el

5. Ziua reintoarcerii la scoala

Avertizare: Aceasta este o semi-zi de sarbatoare. Sentimentul de eliberare si simpla idee ca de-acum te poti ocupa de alte lucruri in momentul in care micutul e la scoala ar putea fi tulburate de problemele pe care le va avea cu temele sau ceilalti colegi. Chiar si asa insa, lucrurile vor sta altfel, comparativ cu zilele de vacanta in care trebuia sa-i dedici tot timpul tau.

Simte-te liber sa inventezi alte zile de care sa se bucure intreaga familie. Sugestia noastra este sa implementezi anumite zile in care micutul sa desfasoare activitati utile pentru gospodarie. De exemplu, “Ziua hainelor ordonate” poate fi ocazia perfecta pentru ca juniorul sa-si aranjeze tinutele in dulap. Fii inventiva si bucura-te de momentele frumoase impreuna cu membrii familiei tale.

related posts