5 sfaturi ca să nu o iei razna împreună cu partenerul pe perioada de izolare


În teorie, atunci când ne alegem partenerul de viață este pentru a petrece cât mai mult timp împreună, însă pe lângă asta, mersul la job, ieșirile în oraș, sau simple vizite împreună cu prietenii ne ajută să depășim mult mai repede anumite tensiuni. Ce facem atunci când acest timp include doar o singură persoană, sub același acoperiș!  


În China, unde orașele revin la normal după perioada critică care a trecut, mai multe birouri de registre civile au inregitrat un număr record de cereri de divorț, potrivit ziarului chinez Global Times.

Într-o altă ordine de idei, izolarea nu ne lasă să ne eliberăm tensiunile acumulate! 

Uite câțiva pași de care trebuie să ții cont, pentru a proteja relația pe care o ai:

1. Împărțiți treburile casnice

Este foarte important ca toate trebuile casnice să fie împărțite în funcție de preferință, însă în mod egal pe cât se poate! Fie că vorbim de gătit, curățenie, mersul la cumpărături sau ingrijitul copiilor, ambii ar trebui să va ocupați de aceste task-uri. În caz contrar, unul dintre cei doi parteneri se poate simți extenuat și iritat, iar de aici până la avea discuții, este doar un mic pas. 

2. Limitează discuțiile pe baza Coronavirusului 

Este foarte important să rămânem conectați la realitate și să ne menținem informați pe perioada acestei pandemii, însă acest subiect nu ar trebui să fie tema pricipala de discuție în casă. Profitați și vorbiți despre subiecte pe care până acum nu ați avut ocazia să le vorbiți, ceva care să va distragă puțin mintea și să va amuze. 

3. Faceți lucruri care vă plac cu adevărat

De când vă doreați mult timp pe care să-l petreceți acasă? Acum este momentul oportun să faceți activitățile care va plac! Probează hainele vechi, joacă-te ceva, deghizează-te, ec. 

4. Rezervă-ți dreptul de a avea intimitate

Chiar dacă stăm acasă mai mult de 90% din timp, e dretul tău să petreci și timp singur! Nu te simți obligat să petreci toată ziua împreună cu partenerul de viață, dacă nu simți asta. Nu este nimic deplasat să vrei spațiul și timpul tău.

5. Aveți nevoie de spațiul vostru de intimitate, ca și cuplu

Evitați să dormiți cu cei mici, aveți nevoie de intimitate! Pentru un cuplu este foarte important ca activitatea sexuală să nu dispară în această perioadă. Rezervăți timp pentru voi, altfel flacăra pasiunii se poate stinge într-o clipă. 

related posts

Modifică setările cookies