7 lucruri fascinante despre obiceiurile familiilor din intreaga lume


In fiecare colt al lumii, obiceiurile si traditiile specifice locului se rasfrang asupra modului in care parintii isi cresc micutii. De la mese in familie cu feluri de mancare exotice si pana la lectii bizare care sa-i scape pe micuti [...]


In fiecare colt al lumii, obiceiurile si traditiile specifice locului se rasfrang asupra modului in care parintii isi cresc micutii. De la mese in familie cu feluri de mancare exotice si pana la lectii bizare care sa-i scape pe micuti de scutec sau suzeta, uite cateva lucruri fascinante pe care nu le stiai despre obiceiurile familiilor din intreaga lume.

Traditiile ne definesc ca persoane si isi imprima asupra noastra amprente care nu vor disparea odata cu trecerea timpului. Mai mult decat atat, obiceiurile pe care le practica cele mai apropiate fiinte din viata noastra ne influenteaza in mod direct si ne ofera acel sentiment de identitate pe care il cautam de-a lungul intregii vieti.

Ce se intampla insa cand tradtiile locale si cele familiale se intalnesc? Ei bine, atunci iau nastere cele mai interesante informatii, pe care orice mamica ar trebui sa le stie.

Iata o parte dintre cele mai bizare lucruri pe care le fac familiile din intreaga lume:

1. Argentina – mesele in familie, mai importante decat somnul

In Argentina, ora mesei si servirea mancarii alaturi de familie este cel mai important moment al zilei, el surclasand chiar si semnificatia povestilor de noapte buna. Copii de toate varstele ies seara in oras alaturi de parintii lor, indiferent de orele tarzii, si iau masa alaturi de acestia in mod constant.

2. Africa Centrala – locul celor mai devotati tatici din lume

Taticii pigmei sunt cei mai devotati din lume, ei avand grija de micuti in mai mult de 50% din timpul unei zilei. Barbatii din Africa Centrala isi iau copiii la vanat, ii invata sa faca focul si, daca bebelusii devin agitati, ei simuleaza chiar actul alaptarii pentru a-i linisti.

3. Polinezia – unde parintii nu se joaca alaturi de micutii lor

Specialistii din antropologie au descoperit ca, dintre toate culturile din lume, cea polineza ii determina pe parinti sa creada ca mama si tatal unui copil nu trebuie sa se joace cu micutul. In subculturile din aceasta zona, adultii au mare grija de puii lor, insa cand vine vorba despre joaca, ei ii lasa in preajma altor copii si nu se implica in activitatea ludica.

4. Suedia -  taticii si concediul paternal

Suedia este una dintre primele tari din lume in care s-a instituit concediul de paternitate, conform caruia si taticii pot ramane acasa in momentul in care bebelusul lor vine pe lume.

5. Franta – cele mai ciudate feluri de mancare pe care le mananca cei mici

De la branzeturi cu mucegai si pana la scoici, bebelusii francezi se delecteaza cu unele dintre cele mai fine feluri de mancare inca de la varste fragede. Franta nu este insa singurul astfel de exemplu, in Taiwan micutii mancand la ocazii speciale ochi pe post de desert.

6. Satele mayase – locul in care copiii fac treburi casnice

Oamenii care inca traiesc in satele mayase isi cresc micutii in spiritul responsabilitatii si disciplinei. Ei participa la treburile casnice de mici si hranesc animalele din ograda, aduc apa de la rau si spala hainutele intregii familii. Mai mult decat atat, cercetatorii sustin ca ei nu-si doresc sa se joace, ci considera ca ar fi mai bine sa se faca utili celor din jur decat sa piarda timpul.

7. Africa de Vest – unde sunt mai multi copii adoptati decat copii biologici

In partea de Vest a Africii, cele mai multe familii aleg sa nu se ingrijeasca de copiii lor biologici, ci sa adopte micuti mai putin norocosi. Daca in restul lumii mamele si tatii se ingrijesc de proprii copii, in aceasta zona adoptia este un adevarat stil de viata.

related posts

Modifică setările cookies