8 martie pentru copilul care are doar mama. Cum petrece o femeie singura Ziua Mamei?


A fi mamica singura presupune indeplinirea multor sarcini si depasirea unei serii de obstacole pe care doamnele casatorite le ocolesc cu usurinta sau chiar le evita. Orice femeie care joaca atat rolul de mama, cat si rolul de tata are [...]


A fi mamica singura presupune indeplinirea multor sarcini si depasirea unei serii de obstacole pe care doamnele casatorite le ocolesc cu usurinta sau chiar le evita. Orice femeie care joaca atat rolul de mama, cat si rolul de tata are nevoie insa de timp pentru sine si pentru copilul ei, asa ca ziua de 8 martie poate reprezenta ocazia speciala de a petrece timp de calitate ca-ntre mamica si pui.

Oricat de complicat ar fi, incearca sa-ti faci timp liber de Ziua Mamei pentru a desfasura o activitate placuta si relaxanta alaturi de cea mai importanta fiinta din viata ta. Micutul tau se va bucura daca ii vei acorda mai multa atentie, iar tu vei avea oportunitatea sa redescoperi bucuria de a sta cu el, de a rade si a te distra asa cum o faceai cand erai mica.

Uite cateva sfaturi utile pentru a transforma ziua de 8 martie intr-un moment special:

1. Vorbeste cu micutul tau despre Ziua Mamei

Vei gasi, in mod sigur, carti sau filme in care semnificatia zilei de 8 martie este tratata mai pe larg. Daca ai un copil micut, care nu stie la ce sa se astepte in ceea ce priveste acest eveniment, ii poti citi cate un pasaj si ii poti da exemple din viata de zi cu zi. Explica-i ca, asa cum serbati ziua lui in fiecare an, asa serbeaza si toate mamicile o zi a lor.

2. Repeta-ti ca meriti o zi libera

Dupa toata munca si tot efortul pe care le depui in fiecare zi, meriti macar cateva ore in care sa te bucuri de lucrurile frumoase din viata ta: copilul minunat pe care il ai, caminul vostru frumos, faptul ca invatati si cresteti impreuna. Nu te comporta ca si cum acest eveniment nu ar exista.

3. Spune-i micutului ce-ti doresti sa faci

Avand in vedere ca este ziua ta, explica-i ca ai dreptul de a face programul pentru orele minunate pe care urmeaza sa le petreceti impreuna. Alege activitati care sa vi se potriveasca amandurora si nu lasa ca problemele de la lucru sa-ti perturbe bucuria. In mod cert vei gasi un film care s ava faca amandurora cu ochiul sau un local care sa serveasca prajitura preferata a piciului tau, asa ca pune mana pe mouse si vezi ce evenimente au loc pe 8 martie.

4. Propune-i sa va faceti cadouri unul altuia

Ziua Mamei nu este doar un eveniment in care poti primi daruri de la cei dragi, ci si o ocazia minunata in care poti sa daruiesti. Pentru a profita din plin de aceasta zi, propune-I micutului sau lucrati cateva obiecte handmade sau bucatariti impreuna, punand la cale fiecare cate un cadou pentru celalalt.

5. Traieste clipa

Astfel de momente minunate petrecute alaturi de copilul tau se vor imputina pe masura ce va creste, asa ca te sfatuim sa profiti de fiecare clipa traita si sa pastrezi cat mai multe amintiri frumoase legate de copilaria lui.

related posts

Modifică setările cookies