9 tratamente naturiste care te ajuta sa ramai insarcinata


Ti-ai masurat temperatura bazala, ti-ai monitorizat mucusul cervical, ai calculat perioada fertila, ai incercat toate trucurile si tot nu se intampla nimic? Inainte sa treci la tratamente hormonale sau procedurile de reproducere asistata, poti sa arunci un ochi si in… [...]


Ti-ai masurat temperatura bazala, ti-ai monitorizat mucusul cervical, ai calculat perioada fertila, ai incercat toate trucurile si tot nu se intampla nimic?

Inainte sa treci la tratamente hormonale sau procedurile de reproducere asistata, poti sa arunci un ochi si in… gradina. De multe ori, plantele si-au dovedit efectul miraculos in tratarea infertilitatii. Afla mai departe ce remedii naturiste exista si ce efecte benefice au asupra conceptiei.

Citeste si: 5 motive pentru care nu mai faceti sex

O sanatate de fier si un organism fara probleme. Sunt doua conditii esentiale ca sa poti concepe. Daca oraganele reproductive nu functioneaza la cote maxime, daca organismul e slabit si sistemul imunitar e incercat, atunci si sansele sa deveniti parinti scad. Uneori e nevoie doar de un mic imbold pentru a reporni functiile normale, iar mecansimul conceptiei va functiona din nou.

Daca te gandesti sa incerci si puterea plantelor pentru cresterea ferilitatii, tine cont de faptul ca tratamentul naturist nu trebuie luat fara consultul unui medic/specialist fitoterapeut. In plus, va trebui sa ai rabdare si sa astepti sa treaca mai multe luni pana sa vezi primele efecte.

Daca stii regulile ce trebuie urmate, atunci nu ramane decat sa afli ce efecte benefice au plantele recomandate pentru sporirea fertilitatii feminine.

Citeste si: 6 locuri de munca periculoase pentru fertilitate

1. Fructul castitatii (Agnus Castus). Puterea lui in vindecarea problemelor genitale feminine este cunoscuta din Grecia antica. Fructele acestei plante, culese atunci cand sunt coapte sunt folosite pentru tratarea dezechilibrelor hormonale care produc menstruatii neregulate si disparitia ovulatiei.

Studiile au aratat ca efectul sau este cel de crestere a secretiei de progesteron si reglarea ciclului menstrual. Un alt studiu realizat de britanici a aratat ca 60% dintre femeile carora li s-au administrat suplimente pe baza de Agnus Castus au simtit diminuarea sau disparitia simptomelor sindromului premenstrual.

2. Radacina de unicorn (Chamaelirium luteum). E unul dintre cele mai vechi remedii pentru sporirea fertilitatii. E folosit de secole, asa ca nu e de mirare ca este o planta pe cale de disparitie. Actioneaza direct asupra ovarelor, regleaza ovulatia si repara mucoasa uterului.

Cu sute de ani in urma, vracii amerindieni le sfatuiau pe femei sa mestece radacina de unicorn fals pentru a preveni o pierdere de sarcina. Era folosit si pentru tratarea disconfortului si problemelor digestive cauzate de sarcina (varsaturi si greturile de dimineata).

Citeste si: Curele de slabire pot duce la infertilitate! Afla ce risti daca esti adepta dietelor

3. Trifoiul rosu (Trifolium pratense). Il recunosti usor in poienite dupa florile roz inchis. Se pare ca poarta noroc si femeilor care vor sa ramana insarcinate, datorita proprietatilor sale de crestere a fertilitatii. Frunzele si inflorescentele sunt bogate in izoflavonoide (estrogen natural continut de plante) dar si nenumarate vitamine si minerale (vitamina C, vitamina B6, calciu, magneziu, potasiu).

Ajuta la intarirea sistemului imunitar, diminuarea stresului, dezvoltarea embrionului, detoxifierea sangelui, diminuarea sindromului premenstrual, reglarea colesterolului. In plus, se spune ca ajuta si in cercarea de a te lasa de fumat. Adica, te poate duce pe drumul cel bun in pregatirea corpului pentru o sarcina sanataosa.

4. Extract de radacina de batate salbatice (Dioscorea villosa). De acum doua secole aceasta planta era recunsocuta pentru efectele sale benefice in inlaturarea durerilor menstruale. In anii 1940-1950 cercetatorii au descoperit ca radacinile de batate salbatice contin un fitoestrogen (hormon de origine naturala) care poate fi trasformat pe cale chimica in progesteron. De fapt, acest tip de hormon natural a stat la baza primelor pilule contraceptive in anii 1960.

Desi extractul de batate salbatice se foloseste si acum pentru tatarea crampelor menstruale, greturilor din sarcina, osteoporoza si simptome ale menopauzei, nu exista studii clinice care sa arate ca functioneaza 100%. Astazi, este folosit pentru producerea de creme si suplimente naturale care pot fi folosite pentru tratarea problemelor ginecologice.

Citeste si: 3 factori de care trebuie sa tii cont cand vrei sa devii mamica

5. Dong Quai (Angelica polymorpha sinensis) – radacina de aglica. Crescuta pe creste muntilor in China, Koreea si Japonia, Dong Quai este renumita in medicina traditionala asiatica. Se gaseste si la noi sub forma unor suplimente din extract din radacina acestei plante. Are o aroma puternica si gust dulce. Este folosita pentru tratarea sindromului premenstrual, a crampelor menstruale si in menopauza.

De obicei este folosita in combinatie cu alte plante si are efecte miraculoase pentru tratarea problemelor legate de menstruatie, menopauza, inflamatii pelvine. Previne osteoporoza si are efect asupra imunitatii. Nu lua, totusi, un tratament bazat pe Dong Quai fara sa ceri sfatul medicului, mai ales daca esti insarcinata.

6. Propolis. Toata lumea stie ca propolisul are proprietati miraculoase asupra organismului, dar pentru femei e bun si pentru tratarea endometriozei, una din cauzele infertilitatii.

Potrivit Enciclopediei Remediilor Naturale, un studiu facut pe un grup de femei care se confruntau cu infertilitate datorata endometiozei, a arata ca o cantitate de 500 de mg de propolis adminsitrat de doua ori pe zi a fost suficient pentru a creste rata de success in conceptie.

Citeste si: Dieta minune sau boala sigura? Uite ce risti daca slabesti prea repede dupa nastere

7. Branca ursului (Heracleum sphondilyum). O gasesti in padurile si poienile de munte de la noi, acolo unde chiar ai putea da nas in nas cu ursul. Puterea ei de a revigora organismul te poate duce cu gandul la forta animalului al cauri nume il poarta.

E folosita de sute de ani ca remediu pentru infertilitate, impotenta, amenoree, ciclul menstrual neregulat sau menopauza prematura. Actiunea plantei stimuleaza ovulatia, dar cum se intampla asta, nu a fost foarte clar elucidat pana acum.

8. Radacina de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra). Chinezii au descoperit proprietatile tamaduitoare ale acestei plante. Ajuta la cresterea imunitatii, reduce inflamatiile, protejeaza ficatul si reduce din simptomele menopauzei.

Multe din combinatiile de plante care se adreseaza femeilor ce au probleme de infertilitate contin radacina de lemn dulce datorita proprietatilor sale estrogene, care ajuta la normalizarea si reglarea nivelului de hormoni. Nu trebuie sa exagerezi cu cantitatile luate din aceasta palnta pentru ca poate provoca hipertensiune, retentie de lichide, dureri de cap.

Citeste si: 3 alimente pe care nutritionistii NU le recomanda mamicilor care vor sa slabeasca dupa nastere

9. Frunze si mladite de zmeur (Rubus idaeus). Se poate sa fi auzit de efectele miraculoase ale zemurei si puterile ei antioxidante, dar trebuie sa iti spunem ca si frunzele sau mladitele plantei sunt la fel de bune, mai ales daca suferi de probleme ce pot genera infertiliatate.

Frunzele de zmeur, proaspete sau uscate, sunt o buna terapie pentru reglarea hormonilor si tonifierea uterului, in timp ce tinctura de mladite de zmeur este indicata in combaterea chisturilor ovariene si a fibromului uterin.

Stiai ca in medicina traditionala chineza specialistii in terapii naturale prescriu combinatii de 12 pana la 15 plante, care sa fie folosite pentru tratarea unei anumite afectiuni? Fiecare dintre plantele folosite are o anumita actiune si este aleasa in functie de simptomele specifice ale fiecarui om in parte.

related posts

Modifică setările cookies