Acrobatii, circ si teatru de strada la Zilele Bucurestiului, in acest weekend. Publicul are acces gratuit


Spectacole de acrobatii, circ si teatru de strada, targuri de obiecte traditionale si carte, concerte cu Orchestra Nationala Radio, Directia 5 si Monica Anghel vor anima Capitala de vineri pana duminica, la Zilele Bucurestiului 2011. Zilele Bucurestiului, organizate de Primarie [...]


Spectacole de acrobatii, circ si teatru de strada, targuri de obiecte traditionale si carte, concerte cu Orchestra Nationala Radio, Directia 5 si Monica Anghel vor anima Capitala de vineri pana duminica, la Zilele Bucurestiului 2011.

Zilele Bucurestiului, organizate de Primarie cu ocazia implinirii a 552 de ani de atestare documentara a orasului, vor cuprinde mai multe evenimente ce se vor desfasura in Centrul istoric, Parcul Herastrau si Piata Constitutiei. Accesul vizitatorilor este gratuit.

Vineri, 16 septembrie 2011

Startul manifestarilor va fi dat de Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, CreArt, vineri, in parcul Herastrau, unde bucurestenii sunt asteptati de la ora 10.00, la Targul Mestesugarilor, Targul Editurilor de Carte, expozitii de pictura si grafica.

Atmosfera va fi animata de fanfare, copiii se vor putea plimba cu trasurile, iar iubitorii de muzica vor fi invitati sa cunoasca sau sa recunoasca stelele folclorului romanesc.

In Centrul vechi al Bucurestiului se va desfasura, de vineri, de la ora 12.00, pana duminica noaptea, festivalul “Bucuresti – metropola vie”, ce va cuprinde muzica live, acrobatii, mima, teatru de strada, spectacole cu picioroange si costume.

Sambata, 17 septembrie 2011

Programul artistic al zilei de sambata este dedicat tinerilor, care vor fi atrasi in parc de interpreti si trupe renumite. Sambata si duminica, pe Strada Franceza din Centrul istoric, va avea loc prima gala Folk You de la Bucuresti.

Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucuresti, ArCuB, organizeaza un concert extraordinar In Piata Constitutiei, In care vor evolua peste o suta de artisti.

Va fi o combinatie intre muzica clasica si muzica pop, cu participarea Orchestrei Nationale Radio, Big Band-ului Radio, sopranei Valentina Nafornita, tenorului Marius Manea, alaturi de un cor, si a trupei Directia 5 si solistilor Monica Anghel, Cornel Ilie si Lora. Invitatul special al concertului este Bogdan Ota, tanarul pianist roman care a cucerit emisiunea “Norske talente“, varianta din Norvegia a emisiunii “Romanii au talent“.

Duminica, 18 septembrie 2011

ArCuB va anima Piata Constitutiei pe parcursul Intregii zile de duminica, printr-un concert special dedicat liceenilor din Bucuresti si tuturor tinerilor care vor trece prin Capitala, de Zilele Bucurestiului.

Pe scena amenajata in parcul Herastrau vor evolua in ziua de 18 septembrie orchestre, trupe si interpreti ai minoritatilor.

Seara de duminica va transforma spatiul in “Piata Ingerilor”, printr-un spectacol inedit adus din Franta de compania de teatru de strada Lea Studios de Cirque.

Orasul Bucuresti a fost atestat pentru prima data pe 21 septembrie 1459, intr-un act emis de Vlad Tepes. Zilele Bucurestiului se sarbatoresc anual, pe parcursul unui weekend, in jurul acestei date.

Imagini: Mediafax Foto

related posts

Modifică setările cookies