Activitati de toamna pentru copii. 4 idei pentru parinti si micuti


Toamna este anotimpul perfect pentru a desfasura activitati care sa-i invete pe toti membrii familiei sa aprecieze roadele naturii si ultimele zile insorite de dinaintea venirii frigului. Cu toate ca vara s-a sfarsit si copiii au inceput scoala, inca poti [...]


Toamna este anotimpul perfect pentru a desfasura activitati care sa-i invete pe toti membrii familiei sa aprecieze roadele naturii si ultimele zile insorite de dinaintea venirii frigului.

Cu toate ca vara s-a sfarsit si copiii au inceput scoala, inca poti face o multime de lucruri care sa-i distreze pe cei mici.

Iata cateva propuneri:

1. La cules de mere

In mod sigur ai cel putin o ruda la tara sau stii pe cineva care face, din cand in cand, o escapada in mediul rural. In perioada aceasta recoltele sunt imbelsugate, iar micutul tau poate avea ocazia sa fie martor la procesul de culegere al merelor, perelor sau chiar al dovlecilor. Nu ezita sa dai o fuga pana la tara si sa-i oferi nazdravanului sansa de a se catara in pomi, de a culege fructe si de a se juca in aer liber. Profitati impreuna de atmosfera linistita si organizati un picnic pentru a va trage sufletul, pentru ca, mai apoi, sa reveniti in oras cu forte proaspete.

Cand ajungeti acasa, implica-l pe cel mic in activitatile din bucatarie si supravegheaza-l in timp de curata sau taie merele pe care le vei folosi ulterior pentru tort sau alte prajituri. In plus, propune-i sa asiste la prepararea placintei cu dovleac si profitati de ocazie pentru a testa cunostintele nazdravanului in materie de legume si fructe. Daca se descurca bine, lasa-l sa manance o felie in plus de placinta. Probabil ca provocarea ii va placea si se va ambitiona sa-ti demonstreze ca merita recompensa.

2. La plimbare

Zilele usor racoroase de toamna pot reprezenta o buna oportunitate de distractie pentru familia ta. Ia-i pe cei mici la o plimbare, undeva in apropierea orasului, intr-un loc in care tentatiile televizorului sau calculatorului sa nu-i poata ispiti pe cei mici.

Palavragiti, jucati-va sau faceti cateva exercitii sportive. Faceti poze, identificati animale si pasari, iar in pauzele de odihna, scoate foi si cateva creioane colorate: micutilor tai le va face, cu siguranta, placere sa faca desene luand frunzele aramii drept model. Inainte de a va intoarce acasa, vorbeste-le copiilor despre respectul pe care trebuie sa-l acorde naturii si ghidati-va dupa motto-ul “Facem fotografii, nu mizerie.”

Nu stii unde sa organizezi plimbarea in aer liber? Cauta pe internet lista parcurilor naturale din Romania si alege-l pe cel mai apropiat de zona in care locuiesti.

3. La zoo

Este mai mult decat cunoscut faptul ca micutii adora animalele. Cu toate ca gradinile zoologice reprezinta destinatia ideala pentru un week end de vara, in care niciunul dintre membrii familiei nu trebuie sa-si faca griji pentru programul de scoala sau de lucru, nu trebuie sa tai aceasta locatie de pe lista cu activitati pe care vrei sa le desfasoare familia ta in aceasta perioada.

De fapt, toamna ar putea fi un anotimp mult mai potrivit pentru o astfel de iesire deoarece temperaturile echilibrate ii vor da micutului tau sansa de a admira animalele jucandu-se, mancand sau plimbandu-se. In timpul verii, caldura dogoratoare nu le determina pe acestea decat sa leneveasca si sa ascunda, iar micutul tau abia daca reuseste sa-si vada animalul preferat.

In plus, gradina zoologica va fi mai putin aglomerata acum, iar acest fapt va da familiei tale ocazia de a zabovi in fata animalelor si de a le privi in voie.

4. O mana de ajutor

Toamna poate fi un moment ideal pentru a oferi o mana de ajutor celor car au nevoie de ea. Copiii trebuie sa invete de mici ca trebuie sa fie recunoscatori pentru lucrurile pe care le au si ca au capacitatea de a-i ajuta pe altii, care nu au fost la fel de norocosi ca ei.

Studiile arata ca picii care invata de la o varsta frageda ca inseamna voluntariatul isi vor pastra aceasta valoare pe parcursul vietii. Poate ca micutul tau nu este inca suficient de puternic cat sa desfasoare activitati fizice grele, dar el poate face ordine in jucarii si in hainute si le poate oferi pe cele mai uzate altor copii care nu au.

Intr-o lume in care materialul este mai important decat spiritualul, este datoria ta sa-l inveti pe copil ca nu i se cuvine chiar orice, asa cum crede el. In dorinta ta de a-i oferi totul, aminteste-ti sa nu-l inveti sa fie rasfatat si superficial.

A face actiuni de voluntariat reprezinta o activitate placuta pentru intreaga familie, care va va da ocazia de a vorbi despre lucrurile importante din viata. In plus, iesirile in aer liber, la tara, la gradina zoologica sau intr-unul din parcurile naturale din tara vor “condimenta” perioada anotimpului ploios si vor lega relatiile familiei voastre considerabil.

related posts

Modifică setările cookies