Adevarat sau fals? Afla 4 mituri despre nastere


Nasterea este un moment unic pentru o femeie. De multe ori insa, viitoarele mamici sunt speriate de experienta pe care o vor trai in sala de nasteri in asteptarea marelui moment.


Multe din griji sunt nefondate si se bazeaza uneori pe lucruri pe care o mamica le-a citit sau le-a auzit din diverse surse. Inainte sa te alarmezi si sa te gandesti la riscuri, discuta cu medicul despre temerile tale. Vei vedea ca multe dintre ele sunt doar mituri.

1. Inducerera travaliului este riscanta

Despre inducerea travaliului vei gasi multe informatii pro si contra. In cazul in care medicul tau va alege aceasta procedura, inseamna ca vrea sa se asigure ca vei avea o nastere usoara si vei aduce pe lume un copil sanatos.

Daca uterul a inceput deja sa se dilate, ti se vor va administra medicamente care vor declansa contractiile, iar daca totul e facut sub supraveghere medicala, procedura nu implica riscuri nici pentru tine, nici pentru copil.

2. Travaliul este intotdeauna dureros si dureaza mult

Poate vei fi suprinsa sa afli ca nu intotdeauna e asa! Pentru multe femei experienta este una usoara. In unele cazuri, travaliul provoaca numai o durere slaba in intensitate sau numai un usor disconfort.

Prima etapa a travaliului poate dura chiar si cateva zile, iar in cazul unora dintre mamici dilatarea colului uterin ajunge la 4-5 centimetri inainte de ultima faza a travaliului.

Fii atenta la semnele pe care ti le da organismul tau. S-ar putea sa nu iti vina sa urli de durere si totusi, sa ai contractii regulate care sa iti anunte nasterea.

3. Contractiile seamana cu crample menstruale

Daca esti la prima nastere, sigur nu stii la ce sa te astepti. Simti ca umbli pe un teren minat si fiecare semn pe care ti-l transmite organismul tau te poate alarma. Ei bine, contractiile din travaliu sunt diferite de cele pe care le simti de obicei la menstruatie.

Sunt mai dureroase, sunt regulate si cresc in intensitate. Singura asemanare intre cele doua tipuri de contractii este ca apar in aceeasi regiune: abdomenul inferior.

4. Nasterea naturala este mai sigura pentru copil

Este foarte adevarat ca nasterea naturala, fara interventie medicala si fara anestezie epidurala are foarte multe beneficii. Mama se recupereaza mai usor, iar travaliul decurge mai repede.

Totusi, se poate intampla ca interventia medicului sa fie absolut necesara in unele cazuri. Daca te confrunti cu placenta praevia sau copilul nu se afla intr-o pozitie favorabila nasterii, medicul va face o cezariana sau va interveni cu forcepsul sau vacuumul.

O viitoare mamica va cauta sa afle cat mai multe despre nastere chiar de la alte femei care au trecut prin asa ceva. Cu siguranta poti invata multe din experientele lor, dar nu te gandi ca vei simti exact acelasi lucru. Fiecare femeie este unica, asa ca nu vei gasi doua nasteri la fel. 

related posts

Modifică setările cookies