Aerul conditionat poate duce la inflamatia urechii. Afla care sunt simptomele


Multe persoane pun zgomotele suspecte din ureche pe seama hipertensiunii arteriale. Daca insa aceasta nu este diagnosticata, simptomele neplacute tradeaza inflamatia labirintului urechii. Aceasta poate provoca in scrut timp pierderea echilibrului, asociata deseori cu miscarea nefireasca a capului sau a [...]


Multe persoane pun zgomotele suspecte din ureche pe seama hipertensiunii arteriale. Daca insa aceasta nu este diagnosticata, simptomele neplacute tradeaza inflamatia labirintului urechii. Aceasta poate provoca in scrut timp pierderea echilibrului, asociata deseori cu miscarea nefireasca a capului sau a corpului.

Aerul conditionat este folosit din plin in zilele caniculare. Atentie insa, pentru ca expunerea prelungita la valurile de racoare poate duce la inflamatia urechii interne. Daca aceste simptome sunt insotite de ameteala, de pierderea echilibrului sau afectarea auzului, vizita la medicul ORL devine o urgenta.

In primul rand apar semnele nervului facial, jumatatea afectata a fetei incepe sa nu mai aiba control motor, senzitiv. Cu alte cuvinte, gura “cade”, ochiul nu se mai poate inchide corespunzator. Timpul optim pentru a interveni este de maximum 2 saptamani, dupa care reversibilitatea afectiunii nu mai este corespunzatoare”, spune dr. Sorin Cadar, medic primar ORL.

Si infectiile urechii interne trebuie investigate rapid. Este vorba atat despre cele de sezon, cat si despre infectiile virale de tip herpes sau zona zoster. Printre primele simptome se numara zgomotele in ureche. Dupa tratamentul corect, nervul acustic se recupereaza intr-o luna. Al doilea nerv, cel acustico-vestibular, responsabil pentru mentinerea echilibrului, poate fi afectat.

“Aceasta este o urgenta, pentru ca in anumite cazuri putem pierde auzul definitiv dupa aceasta infectie virala. Daca dupa o saptamana de tratament tot mai persista tiuiala, hipoacuzia sau ametelile, atunci neaparat trebuie sa mergeti la un doctor si sa incercati sa aveti o recuperare corecta”, sustine dr. Ioana Voda, medic specialist ORL.

Medicul ORL este cel care face diferenta intre o afectare a urechii interne si accidentele vasculare care pot da aceleasi simptome. Daca problema apare in sfera ORL, nervii nu se vindeca spontan. In cazul in care vindecarea nu este totala, raman sechele toata viata.

“Ramane un dezechilibru intre urechea buna si urechea afectata, si atunci creierul considera aceasta un dezechilibru si nu permite recuperarea, mersul drept, nu scapam de ameteala sau instabilitate “, completeaza dr. Ioana Voda, medic specialist ORL.

Aceste simptome se agraveaza in cazul in care tratamentul nu a fost facut la timp.

related posts

Modifică setările cookies