Afla care sunt beneficiile masajului prenatal


Masajul terapeutic este folosit de secole pentru imbunatatirea sanatatii, reducerea stresului si relaxarea tensiunii intramusculare. Iar gravidele ar trebui sa se bucure mai mult ca oricine de pe urma acestuia.


In primul rand, trebuie sa stii ca nu orice tip de masaj ti se potriveste cand esti insarcinata. Este indicat sa mergi la un centru de frumusete care ofera masaje speciale pentru gravide.

Una peste alta, studiile spun ca terapia prin masaj aplicata in timpul sarcinii poare reduce starile de anxietate, simptomele de depresie, poate relaxa muschii si alina durerile articulatiilor. Mai important ca orice, favorizeaza un travaliu mai scurt si mai putin dureros si imbunatateste starea de sanatate a nou-nascutului.

Dintre toate tehnicile de masaj existente, masajul suedez este cel mai recomandat in sarcina. Destinde muschii si optimizeaza circulatia sangvina si limfatica.

Masajul suedez este de preferat in sarcina si pentru ca este asociat cu calmarea durerilor de oase si a schimbarilor din sistemul circulator provocate de fluctuatia hormonilor de sarcina.

Alte beneficii ale masajului in sarcina sunt:

Reducerea umflaturilor. Edemele sau umflaturile incheieturilor aparute in timpul sarcinii sunt cauzate adesea de ingreunarea circulatiei si cresterea presiunii exercitate de uterul in continua expansiune asupra vaselor de sange. Masajul stimuleaza tesutul moale si reduce acumulare fluidelor la nivelul articulatiilor umflate.

Atenuarea durerii nervoase. Multe gravide se plang de dureri ale nervului sciatic aparute in ultimul trimestru de sarcina. Presiunea uterului cauzeaza tensiune in muschii pelvisului si ai spatelui, dar si in muschii de sus si de jos ai picioarelor. Ca urmare, acestea se umfla si afecteaza si muschii vecini. Masajul facut cu regularitate reduce semnificativ durerea nervului sciatic in timpul sarcinii.

Reducerea migrenelor si imbunatatirea calitatii somnului sunt de asemenea trecute pe lista de plusuri ale masajului terapeutic la gravide.

Ce precautii trebuie sa-ti iei daca esti gravida si vrei sa faci masaj?

In primul rand, cere permisiunea obstetricianului inainte de-a merge la masaj. Cel mai bun mod de a ocoli riscurile este de a te imforma si de a apela la profesionisti.

Care trebuie sa fie pozitia corpului in timpul masajului prenatal?

Pozitia cel mai des indicata in aceste circumstante este culcat, pe-o parte. Ca sa nu ai surprize, intreaba din timp ce tehnica se aplica la centrul de frumusete la care vrei sa mergi pentru masaj.

Pont: Ai grija la presarea punctelor sensibile

Adevaratii profesionisti sunt atenti sa ocoleasca punctele de presare de la glezne si incheietura mainilor care pot activa contractia muschilor pelvieni, inclusiv cei ai uterului.

Bucura-te de o ora de relaxare cu ajutorul unui masaj ca la carte, lasa-te in voia simurilor si rasfata-te cat mai mult posibil: meriti din plin.

related posts

Modifică setările cookies