Afla cum sa iti mentii uterul sanatos pentru o sarcina fara probleme


Planuiesti sa devii mamica? Pregateste din timp locul unde va creste micutul bebelus. Nu, nu ne referim la camera lui, ci la casuta pe care o va avea timp de 9 luni la tine in burtica, pe care e bine sa o faci primitoare pentru noul locatar. Sanatatea uterului tau e importanta pentru o sarcina fara probleme.


Pregatirile pentru o viitoare mamica incep chiar inainte de conceptie si nu se reduc numai la teste de rutina, monitorizarea ovulatiei sau o dieta echilibrata. Chiar daca nu ai avut probleme pana acum, e bine sa iti monitorizezi sanatatea uterului, cel care il va primi si il va proteja pe viitorul tau bebelus.

Un studiu publicat in acest an de doi cercetatori americani dupa analizarea a 300 de mii de cazuri de fertilizare in vitro a aratat ca sanatatea uterului e chiar mai importanta decat cea a ovulelor cand vine vorba de conceptie. Un uter sanatos va crea un mediu bun pentru dezvoltarea fatului si va ajuta la nasterea unui copil sanatos.

Cum ai grija sa iti faci uterul “fericit”?

Poate suna ciudat, dar un uter fericit inseamna, de fapt, primul pas pentru o conceptie si o sarcina usoare. Daca te confrunti cu sindrom premenstrual, dureri, menstruatii neregulate, infectii sau ai deja un diagnostic care vizeaza o boala uterina, cu siguranta uterul tau nu va fi prietenos cu un bebelus. Poti imbunatati situatia cu cateva schimbari simple.

Miscarea e cel mai bun tonic

Unul din motivele pentru care uterul nu functioneaza asa cum trebuie este si stilul de viata al multora dintre femei. Daca te numeri printre cele care petrec foarte mult timp pe scaun, la serviciu si nici in timpul liber nu renunta la masina, atunci esti in categoria sedentari. Asta nu face bine uterului pentru ca lipsa de miscare duce la stagnarea circulatiei sangelui catre organele importante. Artera care duce sangele catre picioare este cea care iriga uterul, ovarele sau vaginul. Daca sangele nu e pus in miscare prin ea, nici organele nu vor fi hranite.

Schimba-ti atitudinea fata de stilul de viata! Daca pana acum nu te-ai hotarat sa faci miscare, ar fi bine sa incepi. Alege sa incerci macar 30 de minute de plimbare pe zi, daca nu alergari usoare sau ore de fitness la sala. Mersul pe jos ajuta inima sa pompeze sangele, ajuta muschii abdominali si plamanii.

Detoxifiere pentru fertilitate maxima

Mai exact, readucerea echilibrului hormonal in organism prin stimularea functiilor normale ale oraganelor care influenteaza secretia de hormoni. Un dezechilibru hormonal va duce la ovulatii neregulate si, prin urmare, la probleme de fertilitate. Ficatul e principalul organ care nu numai ca ajuta la eliminarea toxinelor, dar si la filtrarea hormonilor buni.

Detoxifierea uterului e importanta atunci cand te pregatesti sa ramai insarcinata. Alege tratamente naturiste cu radacina de unicorn, Dong Quai sau radacina de lemn dulce, plante care hranesc si repara problemele uterine.

Masajul Maya

Tehnicile de masaj vechi de mii de ani, practicate de maiasi si transmise apoi pe toate continentele, sunt considerate extrem de eficiente de tot mai multe femei. Masajul Maya aplicat in zona abdominala tinteste reasezarea in pozitia corecta a organelor interne, astfel incat fluxul sangvin si energetic sa fie cel corect. Astfel, functiile organelor sunt reluate, iar presiunea interna este eliberata. Acelasi lucru se intampla si in cazul uterului, care odata adus la locul sau va functiona mai bine.

Toxinele sunt eliminate, in timp ce spre uter ajung nutrientii necesari pentru functionarea sanatoasa. Cu ajutorul masajului Maya poti sa remediezi problemele legate de sindromul premenstrual, menstruatiile neregulate, amenoreea, dismenoree, edometrioza sau polipii uterini.

Daca te-ai hotarat sa te ocupi serios de sanatatea ta inaintea unei sarcini, nu uita sa faci o vizita la medicul ginecolog care sa iti faca o consultatie amanuntita si o ecografie.

Nu ignora problemele care apar si mergi la doctor daca ai sangerari sau dureri intermenstruale. Orice afectiune depistata din timp are mari sanse de vindecare.

related posts

Modifică setările cookies