Afla cum sa traiesti mult, fara medicamente


Cine nu si-ar dori sa-si lungeasca viata cu cativa ani? Sau cine nu si-ar dori ca batranetea sa nu depinda de sertarul cu medicamente? Cu totii vrem sa ne bucuram cat mai mult si cat mai bine de ceea ce [...]


Cine nu si-ar dori sa-si lungeasca viata cu cativa ani? Sau cine nu si-ar dori ca batranetea sa nu depinda de sertarul cu medicamente? Cu totii vrem sa ne bucuram cat mai mult si cat mai bine de ceea ce ne ofera viata.

Daca vrei sa traiesti mult fara medicamente, exista o singura reteta pentru tine.

1. Renunta la tigari. Tutunul este cat se poate de nociv pentru sanatatea nostra. In medie, o tigara ne scurteaza viata cu 7 minute, pentru ca intr-un final, in cazul unui fumator inrait sa se ajunga la un total de 20-25 de ani.

2. Renunta la alcool. Intr-un consum pe termen lung, alcoolul scurteaza atat viata, cat si calitatea ei, iar intreruperea la orice varsta reduce substantial rata mortalitatii.

3. Consuma multe fructe si legume. Legumele si fructele asigura aportul de nutrienti indispensabili (vitamine, minerale, calciu, fibre), ne ajuta sa prevenim nu doar boli dar si procesul de imbatranire, ne ofera satietate si ne ajuta sa ne mentinem in forma.

Citeste mai multe pe www.csid.ro.

related posts

Modifică setările cookies