Afla de ce apare celulita si cum poti sa scapi de ea – VIDEO


Vrei inca un argument pentru a merge chiar astazi sa faci miscare? In lipsa activitatii fizice, nu doar muschii sau tonusul au de suferit. Venele devin extrem de sensibile daca sunteti sedentari. Astfel pot aparea varice, hemoroizi sau celulita. Prezenta [...]


Vrei inca un argument pentru a merge chiar astazi sa faci miscare? In lipsa activitatii fizice, nu doar muschii sau tonusul au de suferit. Venele devin extrem de sensibile daca sunteti sedentari. Astfel pot aparea varice, hemoroizi sau celulita.

Prezenta hemoroizilor este frecvent diagnosticata de catre medici. Problemele au drept cauza dezechilibrele dintre circulatia arteriala si cea venoasa de la nivelul rectului.

Sistemul venos nu mai poate prelua cantitatea mare de sange, se decompenseaza si se dilata. Aceste fenomene sunt amplificate in lipsa miscarii. Presiunea sangelui in artere creste aproape dublu fata de cazul unei persoane care face miscare“, spune dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg.

Pe de alta parte, in lipsa exercitiilor, inflamatiile venoase se maresc exagerat. Dupa aceea, apar simptome precum sangerarile, disconfortul si durerea. Sedentarismul duce si la constipatie, o alta cauza majora pentru boala hemoroidala. Chiar daca tratezi boala hemoroidala, aceasta reapare daca nu faci miscare. Si varicele pot fi agravate daca sportul nu face parte din rutina ta saptamanala.

Dilatatia venelor de la membrele inferioare e produsa prin stagnarea sangelui datoriata gravitatiei. La un pacient cu varice, cu cat sta in picioare prelungit, cu atat aceste varice se vor accentual“, precizeaza dr. Silviu Ciurea, medoc primar chirurg.

Cam la fel se intampla si in cazul celulitei, o stare de inflamatie generalizata. Fara activitate fizica, are loc o asa numita staza sub piele. Cu alte cuvinte, sangele si limfa nu circula corect, iar pielea nu mai este hranita normal. Apare astfel aspectul de coaja de portocala. Acesta da durere la apasare, spre deosebire de acumularile de grasime.

In cazul in care nu te-ai hotarat inca sa mergi in parc, afla ca miscarea regulata creste cau 80% sansele ca aceste trei afectiuni sa fie ameliorate.

related posts

Modifică setările cookies