Afla totul despre disfunctia sexuala feminina


Impotenta e un cuvant asociat, cel mai adesea, cu o problema masculina. Din pacate si femeile se pot confrunta cu astfel de dificultati intr-o relatie. Lipsa apetitului sexual, incapacitatea de excitare, dificultatile in atingerea orgasmului sau durerile din timpul actului [...]


Impotenta e un cuvant asociat, cel mai adesea, cu o problema masculina. Din pacate si femeile se pot confrunta cu astfel de dificultati intr-o relatie.

Lipsa apetitului sexual, incapacitatea de excitare, dificultatile in atingerea orgasmului sau durerile din timpul actului sexual sunt lucruri de care se poate lovi si o femeie.

Impotenta feminina sau disfunctia sexuala feminina e trecuta, insa, de multe ori sub tacere si nu a fost atat de analizata in comparatie cu cea masculina.

Vestea buna e ca, la fel ca si in cazul barbatilor, impotenta feminina poate fi tratata. Si nu vorbim de o pastila minune, ci de ajutorul psihic pe care o femeie il poate primi ca sa treaca peste scaderea libidoului si a altor neplaceri din timpul actului sexual.

Studiile au aratat ca una din trei femei arata uneori interes scazut fata de activitatea sexuala. Asta inseamna ca milioane de femei din toata lumea se lupta la un moment dat cu impotenta si sufera in tacere.

In timp, efectele asupra relatiei sau casatoriei pot fi devastatoare, asa ca nu te culca pe o ureche si nu astepta sa revina pofta de la sine.

De ce apare impotenta feminina?

O femeie poate trece prin astfel de stari si din cauza schimabrilor hormonale, dar si din cauza stresului. Altfel spus, sunt factori fizici si psihici care contribuie la aparitia disfunctiei sexuale feminine.

Lipsa increderii in sine, o imagine deformata asupra propriei persoane, lipsa aprecierilor din partea partenerului, stresul zilnic si viata agitata isi pun amprenta in dormitor. Asa ca nu e de mirare ca o femeie care vine acasa dupa 10-12 ore de munca nu mai are chef sa petreaca o noapte de amor.

Nici factorii medicali nu trebuie eliminati din ecuatie. O rana in zona vaginala iti va crea cu siguranta disconfort si te va face sa fugi de sex, in timp ce unele medicamente prescrise pentru alte afectiuni iti pot crea neplaceri.

De exemplu, antihistaminicele recomandate pentru alergii, medicamentele pentru diabet sau cele pentru boli cardiace pot sa duca la o uscare a mucoasei vaginale, ceea ce produce durere in timpul actului sexual.

Sa nu uitam nici de schimbarile hormonale care apar mai ales la menopauza si care scad libidoul si afecteaza viata sexuala.

Cum revii la normalitate?

In orice cuplu exista astfel de probleme, dar semnalul de alarma trebuie sa apara in cazul in care persista timp cateva luni. Daca te confrunti cu o astfel de problema, iti sugeram sa mergi la medic.

Acesta iti va recomanda un tratament potrivit in functie de cauzele care au dus la aparitia probelemelor: o terapie hormonala, inlocuirea anumitor medicamente sau consiliere psihologica pentru tine si partenerul tau. Este suficient ca unul dintre voi sa aiba probleme, pentru ca viata de cuplu sa fie data peste cap.

In opinia multor specialisti, unul din pasii cei mai importanti in tratarea impotentei feminine este comunicarea cu partenerul. Nu te feri sa ii spui clar ce simti, indiferent de situatie. Se poate ca vizita la medic sa nu mai fie necesara in cazul in care sprijinul vine direct de la cel de langa tine. winking

related posts

Modifică setările cookies