Cum poti sa-ti feresti familia de alergiile de toamna


Primavara nu este singurul moment al anului in care cei care sufera de alergii au probleme. Toamna se poate inscrie cu succes pe lista anotimpurilor problematice, ea punandu-i in dificultate atat pe adulti, cat si pe copii. Alergia reprezinta reactia [...]


Primavara nu este singurul moment al anului in care cei care sufera de alergii au probleme. Toamna se poate inscrie cu succes pe lista anotimpurilor problematice, ea punandu-i in dificultate atat pe adulti, cat si pe copii.

Alergia reprezinta reactia disproportionata a sistemului imunitar fata de o substanta inofensiva pentru majoritatea persoanelor. In cazul unei persoane alergice, sistemul imunitar trateaza substanta (sau alergenul) ca pe un intrus si reactioneaza intr-o maniera nepotrivita, provocand simptome diferite: de la disconfort minim pana la probleme care pot pune viata in pericol.

In incercarea de a proteja corpul de amenintari, sistemul imunitar al unei persoane alergice produce anticorpi numiti imunoglobuline E, care au rolul de a lupta impotriva alergenului. La randul lor, anticorpii produc celule numite mastocite care elibereaza substante chimice in sange.

Citeste si: Top 5 solutii pentru intarirea sistemului imunitar in timpul sarcinii

Aceasta “circulatie” de substante este cea care da startul reactiilor alergice care pot afecta ochii, nasul, gatul, plamanii, pielea si tubul digestiv.

Iata cum poti scapa de alergiile de toamna:

1. Mucegaiul tinde sa apara la inceput de toamna si este indicat sa verifici zonele potentiale din casa ta pentru a preveni problemele de acest tip. Usuca intotdeauna carpeta daca cel mic varsa lichide pe ea si nu lasa umezeala sa-si faca loc in camerele apartamentului tau.

2. Nu-ti transforma casa intr-o sera. Ai grija la temperatura din interiorul caminului si, mai ales din zonele mai joase cum ar fi subsolul. Pentru a evita problemele, cumpara un umidificator si utlizeaza-l cu incredere.

3. Ai grija corect de plantele din casa, mai ales de cele din dormitor, intrucat ele pot atrage o multime de elemente nepotrivite pentru persoanele alergice.

4. Nu lasa lenjeria de pat neacoperita. Cu toate ca unii specialisti cred ca este necesar sa pui anumite materiale pe asternuturi, altii sustin ca daca lasi patul nefacut exista mai putine sanse ca praful sa se aseze pe textile.

Citeste si: Cum sa-ti protejezi copilul de pericolele din casa. Cateva reguli pentru un camin sigur

5. Nu ignora efectele polenului si planifica activitatile in aer liber cu intelepciune. Polenul apare in zilele uscate, cu vant si se imprastie in zilele ploioase si umede.

6. Ai grija la aparatul de aer conditionat. Chiar si in anotimpul rece trebuie sa schimbi filtrele pentru a-ti proteja familia.

7. Trateza-ti din timp simptomele alergiei cu medicamente adecvate. Nu astepta sa inceapa stranuturile sau mancarimea pentru a merge la medic. Gandeste in perspectiva, testeaza produse, consulta-ti medicul si astfel vei fi pregatita sa infrunti afectiunea cum se cuvine.

8. Evita produsele de curatenie cu o cantitate mare de parfum, mai ales daca suferi de astm. In plus, ai grija la ventitalia din caminul tau.

9. Renunta, pe cat posibil, la covoare. Parchetul si linoleumul sunt cele mai indicate pentru persoanele alergice.

Nu in ultimul rand, inainte de a lua orice decizie, consulta medicul sau farmacistul si trateaza problema cu rabdare.

related posts

Modifică setările cookies