6 alimente care contribuie la dezvoltarea creierului copilului


Copiii cresc intr-un ritm ametitor si uneori mamicilor le este greu sa tina pasul cu evolutia lor. Suntem siguri ca nu de putine ori ai observat ca nazdravanul tau este intr-o continua agitatie si te-ai intrebat de unde are atat de multa energie?


Iti spunem ca prin natura lor micutii sunt foarte activi si jucausi, dar starea lor de bine trebuie intretinuta cu o alimentatie sanatoasa.

Pentru ca puiul tau sa creasca sanatos si destept, iti venim in ajutor. Iata 6 alimente pe care le poti introduce cu incredere in dieta copilului tau pentru ca acesta sa primeasca toti nutrientii necesari unei bune dezvoltari a creierului si, implicit, a intregului organism.

Citeste si: Mancarea gatita in casa vs. borcanele pentru bebe: care e cea mai buna varianta?

1. Peste

Nutritionistii le recomanda mamicilor sa includa pestele proaspat in alimentatia copiilor. Somonul, tonul, sardinele sau scrumbia sunt doar cateva soiuri de pesti bogati in acizi Omega 3, atat de necesari dezvoltarii creierului micutilor. Totusi, specialistii ne avertizeaza ca acest aliment trebuie consumat de catre copilasii de maxim doua ori pe saptamana.

In cazul in care nazdravanului tau nu ii place pestele, iti recomandam sa ii prepari chiftelute din peste si cartofi, acoperite cu un strat de pesmet. Le poti praji sau coace in cuptor, in functie de preferintele copilului. In acest fel, gustul specific al pestelui se va diminua, iar piticul tau nu va mai face nazuri.

2. Avocado

Avocado este considerat a fi unul dintre cele mai bogate alimente in acizi grasi (Omega 6) si vitamine (A, B, C, D, E, K). In plus, avocado poate fi consumat de intreaga familie oricand, fara teama aparitiei problemelor cu greutatea.

Iti propunem sa ii oferi acest fruct micutului tau atat ca desert – piure de banane si avocado, cat si ca gustare sanatoasa intre mese – paine prajita cu pasta de avocado.

Citeste si: Cum sa iti inveti copilul sa manance sanatos inca dinainte sa se nasca

3. Fasole

Nutritionistii sustin ca o gustare alcatuita din paine prajita si fasole constituie combinatia perfecta de nutrienti necesari dezvoltarii creierului copiilor. De ce iti recomandam painea prajita pentru cel mic? Oamenii de stiinta au demonstrat ca painea prajita contribuie la dezvoltarea aptitudinilor cognitive ale copiilor.

4. Cereale integrale

Cerealele sunt alimente bogate in vitamina B12 (indispensabila pentru cresterea copiilor) si B6 (necesara pentru buna functionare a sistemului imunitar). Alege cereale bio, care nu au adaos de zahar, substante chimice nocive sau ingrasaminte.

Incepand cu varsta de 6 luni, este recomandat ca aceste alimente sa fie introduse in portii mici in nutritia bebelusilor.

5. Iaurt

Iti recomandam sa introduci iaurtul in alimentatia copilului tau pentru ca el sa fie energic si vesel pe durata intregii zile. Mai mult decat atat, iaurtul poate fi folosit fie ca desert, fie ca gustare intre mesele principale.

Poti creste valoarea energetica a gustarii daca amesteci iaurtul cu fructe pasate (banana, mar, capsuni sau zmeura). In acest fel vei obtine desertul cel mai sanatos, gustos si dulce.

Citeste si: Cum convingi un copil mofturos sa manance tot din farfurie

6. Fructe de padure

Studiile arata ca afinele contribuie la imbunatatirea capacitatilor de concentrare si coordonare ale copiilor, dar si  memoriei acestora, scrie babyexpert.com.

Fructele de padure sunt delicioase! De aceea, sansele ca nazdravanul tau sa faca nazuri sunt reduse. Daca totusi puiul tau este putin capricios, poti incerca sa ii prepari shake-uri care sa aiba in compozitie acest tip de fructe. Nu ai nevoie decat de un blender, lapte, frisca lichida si fructe de padure, capsuni sau zmeura, in functie de preferinta micutului. Succesul este garantat!

Alimentia este extrem de importanta pentru dezvoltarea creierului copilasului tau. Daca stii si alte alimente care contribuie la cresterea capacitatii intelectuale a celor mici, te invitam sa ne dai exemple in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies