Animalele de companie te ajuta sa ai o inima mai sanatoasa


Oamenii care sufera de diabet, hipertensiune sau au un nivel ridicat al colesterolului si au animale de companie se bucura in schimb de o mai buna stare de sanatate a inimii decat cei care au o astfel de afectiune si nu au [...]


Oamenii care sufera de diabet, hipertensiune sau au un nivel ridicat al colesterolului si au animale de companie se bucura in schimb de o mai buna stare de sanatate a inimii decat cei care au o astfel de afectiune si nu au animale, potrivit unui studiu japonez.

Pentru acest studiu au fost monitorizati aproape 200 de japonezi, oamenii de stiinta descoperind ca cei care detineau orice fel de animal de companie aveau o variabilitate a ritmului cardiac mai ridicata.

Acest lucru inseamna ca inima reactioneaza mai bine la necesitatile organismului, o astfel de reactie fiind bataile mai rapide in situatii stresante. De cealalta parte, variabilitatea scazuta a ritmului cardiac a fost asociata cu un risc mai ridicat de a muri din cauza bolilor de inima.

Fiecare participant la studiu a purtat un aparat de monitorizare a batailor inimii timp de 24 de ore. La posesorii de animale de companie, circa 5% dintre bataile inimii aveau o durata diferita cu 50 de milisecunde, in timp ce la ceilalti acest lucru se intampla pentru numai 2,5% dintre bataile inimii, indicand o variabilitate mai mica a ritmului cardiac.

Banuiala mea este ca animalele de companie reprezinta o forma de sprijin social, ducand la reducerea stresului, si pot satisface in parte, nu in totalitate, nevoia de companie“, a comentat Judith Siegel, profesor la Scoala de sanatate publica din cadrul Universitatii California, rezultatele studiului.

Cercetatorii japonezi care au fost implicati in studiu au indemnat la randul lor la prudenta in interpretarea rezultatelor, subliniind ca nu a fost monitorizata decat o zi din viata participantilor.

Mediafaxrelated posts