Are un IQ aproape la fel de mare ca cel al lui Albert Einstein! O fetita de 4 ani uimeste lumea stiintifica


O fetita de patru ani din Marea Britanie a fost acceptata in Mensa (organizatie internationala non-profit a oamenilor cu o inteligenta mult peste medie), ea avand un IQ aproape la fel de mare ca cel al fizicienilor Stephen Hawking si Albert Einstein. [...]


O fetita de patru ani din Marea Britanie a fost acceptata in Mensa (organizatie internationala non-profit a oamenilor cu o inteligenta mult peste medie), ea avand un IQ aproape la fel de mare ca cel al fizicienilor Stephen Hawking si Albert Einstein.

Parintii lui Heidi Hankins si-au dat seama ca fetita este speciala inca de cand aceasta avea doar cateva luni, Heidi avand un vocabular dezvoltat la doar un an.

Citeste si: O fetita de 3 ani, mai desteapta decat 98% dintre oameni! Vezi ce IQ are

Heidi a fost supusa unui test de inteligenta dupa ce educatoarele de la gradinita au constatat ca este atat de inteligenta incat se chinuiau in fiecare zi sa gaseasca activitati care sa o provoace din punct de vedere intelectual, scrie Daily Mail.

Fetita i-a impresionat pe examinatori cu un punctaj de 159, in conditiile in care punctajul mediu pentru un adult este de 100, iar pentru cei cu o inteligenta peste medie este de 130.

Heidi Hankins a devenit astfel membru al Mensa, avand un IQ mai mare decat matematicianul Carol Vorderman (154) si cu doar un punct mai mic decat fizicianul Stephen Hawking, teoretician al originii universului, si decat Albert Einstein.

Tatal fetitei, Mattew, care este lector la o universitate din Southampton, povesteste ca fetita a dat semne ca ar fi speciala imediat dupa nastere, cand parea ca incearca sa vorbeasca.

Am stiut ca este un copil inteligent pentru ca a inceput sa citeasca foarte devreme. Eram curiosi care este IQ-ul ei, dar rezultatul a fost mult peste asteptari. Pana la varsta de un an avea un vocabular destul de bun, iar acum este impresionant. Ea a inceput sa foloseasca propozitii complete aproape imediat ce a inceput sa vorbeasca, iar apoi, la 18 luni, a invatat sa citeasca cu ajutorul calculatorului “, spune Mattew Hankins.

Familia micutei spune ca si-a dat seama dupa cum folosea mouse-ul pentru a apasa butoanele OK si Cancel ca fetita e speciala. La 14 luni desena printese si animale, in conditiile in care ceilalti copii desenau pete sau oameni-cartofi. La doi ani i-au dus setul de 30 de carti Oxford Reading Tree (folosit in 80% din scolile primare din Marea Britanie) si le-a citit pe toate in doar o ora.

Citeste si: Gestul cu care o fetita de 2 ani si-a salvat mama de la moarte

La patru ani, Heidi poate acum sa adune, sa scada, sa extraga radical, deseneaza si scrie propozitii.

Mattew si Sophy Hankins mai au un baiat, in varsta de 9 ani, care canta in corul Catedralei Winchester.

Sursa: Mediafax

related posts

Modifică setările cookies