Bărbatul cu 39 de neveste și 94 de copii muncește tot anul pentru a cumpăra cadouri de Crăciun


Ziona Chana (73 de ani) trăiește împreună cu cei 180 de membri ai familiei într-un sat cu 3.200 de suflete din estul Indiei.


Ziona Chana este o celebritate mondială, fiind declarat capul celei mai numeroase familii din lume. Cei 181 de membri ai „clanului” Chana locuiesc împreună într-o casă impresionantă, cu 100 de camere, dispusă pe patru etaje, în satul Baktawng, statul Mizoram, din estul Indiei. Imobilul, botezat Casa Noii Generații, este un furnicar de la primele ore ale dimineții până seara târziu. 

Cel mai tânăr copil al său, Hnamlunengi, are 11 ani, iar cel mai în vârstă, Parliana, a împlinit 57. Pe lângă cei 94 de copii, Ziona Chana se mândrește cu 14 nore și 33 de nepoți.

Toate cele 39 de soții ale sale spun că îl iubesc fără rezerve și că se înțeleg de minune. Cea mai nouă parteneră de viață a bărbatului, Siamthangi (36 de ani), mărturisește că pentru ea e un privilegiu să fie soția lui Chana și că în familia lor nu e loc de gelozie. „Nu e mare lucru, fiecare dintre noi petrecem timp cu Ziona. Sora cea mare se asigură că fiecare are parte de un regim corect”, a declarat femeia pentru asiaone.com.

„Sora cea mare” nu este alta decât prima soție a lui Ziona Chana, doamna Zathiangi (77 de ani), care l-a luat de bărbat când acesta avea doar 17 ani. Cele mai multe soții ale sale sunt femei sărace, pe care bărbatul le-a luat de pe străzi pentru a avea grijă de ele.

Bărbatul cu 39 de neveste este liderul unei secte creștine, Chana Pawl, care propovăduiește poligamia. Grupul religios a fost fondat în 1942 de Khuangtuaha, un pastor prezbiterian, cu trei ani înainte de nașterea lui Chana.

FOTO: Cel mai tânăr copil și cel mai vârstnic copil ai lui Ziona Chana

Cum trăiește cea mai numeroasă familie din lume

Ziona Chana și familia lui se trezesc dimineața devreme pentru a se ruga și pentru a-și împărți sarcinile zilnice. Cei 181 de membrii ai familiei trăiesc din cultivarea pământului și din confecționarea obiectelor din lemn sau aluminiu. 

Conform propriilor mărturii, Zioana Chana și familia lui consumă circa 100 de kilograme de orez, 60 de kilograme de cartofi și 39 de găini în fiecare zi. Cina se servește între orele 16.00 și 18.00, în ordinea vârstei. Fiind atât de numeroși, membrii familiei nu pot mânca în același timp. Din cauza spațiului mic, copiii mănâncă pe podea și doar adulții au loc la mese.

Pentru Ziona, evenimentele importante precum aniversările fiecărui copil, nepot sau soție, dar și sărbătorile legale, sunt o corvoadă: e greu să procure tuturor cadouri, așa că le cumpără pe rând – într-un an unuia, în anul următor altuia.

Fotografii: Getty Images

  • Bărbatul cu 39 de neveste și 94 de copii muncește tot anul pentru a cumpăra cadouri de Crăciun

related posts

Modifică setările cookies