Biscuiti din turta dulce de Craciun. Uite o reteta simpla care ii va incanta pe cei mici


Chiar daca ai pregatit deja meniul pentru cina de Craciun si ai planificat achizitionarea unui tort sau a unui cozonac gustos, ii poti uimi pe cei dragi cu reteta de casa simpla, dar gustoasa si de efect. In Statele Unite [...]


Chiar daca ai pregatit deja meniul pentru cina de Craciun si ai planificat achizitionarea unui tort sau a unui cozonac gustos, ii poti uimi pe cei dragi cu reteta de casa simpla, dar gustoasa si de efect.

In Statele Unite ale Americii, biscuitii din turta dulce au devenit o traditie, iar mamicile de peste ocean se gandesc la fel de fel de metode inedite pentru a-i decora si pentru a-i implica pe micutii lor in procesul de creatie.

Noi iti oferim reteta de biscuiti din turta dulce si pasii simpli pe care trebuie sa-i urmezi pentru a da culoare mesei festive din seara de Craciun. Din compozitia prezentata vor iesi aproximativ 36 de prajiturele. Timpul de pregatire va dura 40 de minute, iar timpul total va insuma 3 ore si 30 de minute.

Pentru a face biscuitii din turta dulce ai nevoie de:

- 2 cesti de faina umplute ochi

- 2 lingurite de ghimbir pudra

- 1 lingurita de scortisoara pudra

- ½ lingurita de nucsoara

- ¼ lingurita de cuisoare

- ¼ lingurita bicarbonat de sodiu

- ¼ lingurita de sare

- ½ ceasca umpluta cu unt

- un sfert ceasca de zahar brun

- un sfert ceasca melasa

- un ou

- zahar pentru decoratiune sau bombonele colorate

Cum trebuie sa procedezi:

1. Intr-un bol mediu, amesteca faina, condimentele, bicarbonatul de sodiu si sarea. De indata ce ai terminat operatiunea, pune bolul deoparte. Cu ajutorul unui mixer, bate untul si zaharul brun pana cand obtii un amestec omogen.

De asemenea, bate oul si melasa. Apoi, la viteza mica adauga ingredientele uscate. Continua sa amesteci pana cand compozitia capata aspectul unui aluat pe care trebuie sa-l muti pe un celofan de 20 cm. Impacheteaza bine compozitia si tine-o astfel timp de 2 ore, la rece.

2. Preincalzeste cuptorul la 350 de grade si injumatateste coca obtinuta mai devreme. Lucreaza cu o singura jumatate o data (impacheteaza si baga la frigider partea cu care nu lucrezi).

Aseaza coca pe o suprafata tapetata cu faina sau pe hartie de copt. Ruleaza cate 5 cm si continua sa presari faina pe masura ce inaintezi. Baga din nou la rece compozitia, timp de 20 minute.

3. Desfa coca din hartia de copt, taie-o in forme amuzante, aseaz-o pe tava de copt si decoreaz-o cu bomboanele colorate.

4. Tine-o la copt pana cand se intareste si pana cand incep marginile sa se rumeneasca. Tine-le timp de 10-18 minute la cuptor si scoate-le apoi sa se raceasca.

Pentru a decora biscuitii, ai nevoie de forme cu ajutorul carora sa tai biscuitii, un cutit si multa imaginatie. Acesta este capitolul in care il poti implica pe micutul tau, mai ales ca partea aceasta de proces implica multa creativitate.

Pofta buna! 

related posts

Modifică setările cookies