Timpul petrecut alaturi de bunici, benefic pentru copii. Care sunt motivele pentru a incuraja aceasta relatie


De multe ori, apar conflicte intre generatii. Totusi, e important sa-l apropii pe cel mic de bunici. Cel mai bun motiv? Il iubesc neconditionat! Stii cum se spune: cine nu are batrani, sa-i cumpere. Cu toate acestea, se intampla adesea [...]


De multe ori, apar conflicte intre generatii. Totusi, e important sa-l apropii pe cel mic de bunici. Cel mai bun motiv? Il iubesc neconditionat!

Stii cum se spune: cine nu are batrani, sa-i cumpere. Cu toate acestea, se intampla adesea ca intre parinti si bunici sa existe divergente cu privire la cresterea si educarea copilului.

Citeste si: PRO sau CONTRA:  Ne casatorim de dragul copiilor?

Este bine sa le explici bunicilor ce este si ce nu e permis in relatia cu nepotii, dar sa nu-i indepartezi de cei mici. Avantajele de-a avea niste bunici implicati sunt nepretuite.!

1. Sunt intotdeauna diponibili pentru o excursie inopinanta. Fie ca e vorba de o vizita la zoo, de o iesire la munte sau o plimbare la muzeu, pot sa petreaca mai mult timp cu micutii decat o fac parintii. Unde mai pui ca asa vei avea si tu mai mult timp pentru tine.

2. Stiu o gramada de povesti. Unele sunt chiar adevarate!

3. Nu le e teama sa se copilareasca. Daca cel mic a confectionat o masca sau o palarie caraghioasa, ei sunt primii care le vor proba. Bunicii stiu mai bine ca oricine sa intre in jocul copiilor.

4. Cand sunt impreuna, nu-si grabesc nepotii ca sa nu intarzie la serviciu (la bunici ne referim!). Copiii adora sa fie lasati sa faca lucrurile in ritmul lor.

Citeste si: 10 idei pentru a fi un parinte “maestru”

5. Sunt cei mai buni spectatori. Cand strengarii invata o poezie noua, un dans caraghios sau canta prima oara la vioara, bunicii asculta seriosi si, la final, aplauda cu putere!

6. Sunt inconjurati de cele mai dragute animalute. Fie au un catelus nazdravan, fie un papagal pe care numai ei stiu cum l-au invatat sa scoata doua, trei cuvinte simple, ori o pisica batrana si lenesa, bunicii isi vor lasa intotdeauna nepotii sa se joace cu ele, oricat si-ar dori.

7. Stiu cum aratau si ce faceau parintii celor mici cand erau copii, si au poze cu ei in situatii care mai de care mai comice. Mai mult, le povestesc despre parintii lor istorioare pe care cei din urma nu le-ar recunoaste in ruptul capului.

8. Le prepara tot felul de delicatese, mai dulci sau mai crocante: de la floricele de porumb, la fursecuri delicioase. Si ii lasa pe cei mici sa-i ajute, indiferent daca se murdaresc.

9. Stiu o gramada de cantecele si poezii haioase, pe care le spun picilor inainte de culcare.

10. Sunt nerabdatori sa afle secretele nepotilor si – culmea – stiu cum sa-i traga de limba. Cu putin noroc, o sa ti le spuna si tie.

11. Sunt o istorie pe picioare! Multi dintre ei ai trecut printr-un razboi, isi amintesc de vremurile cand televizorul avea antena si emitea alb-negru, iar telefonul avea rotita si fir.

Citeste si: Activitati de toamna pentru copii. 4 idei pentru parinti si micuti

12. Cand cei mici nu se simt bine, stau alaturi de ei pe canapea si sunt in stare sa se uite toata ziua la desene animate.

13. Le citesc piticilor povestea preferata de mii de ori, fara sa protesteze.

14. Cor ca fiecare zi petrecuta alaturi de nepotii lor sa fie una speciala, pentru ca dragostea lor este neconditionata. Ce poate fi mai bine de-atat?

Nu uita ca voi, parintii, sunteti exemplul cel mai apropiat pentru copilul vostru, iar el este, acum, oglinda faptelor voastre. Asa ca insusiti-va voi, in primul rand, regulile pentru o familie fericita.

related posts

Modifică setările cookies