Cafeaua, remediu impotriva cancerului de piele


Consumul regulat de cafea reduce riscul de aparitie a unui tip de cancer al pielii, afirma autorii unui studiu publicat luni, care acrediteaza ideea ca aceasta bautura poseda intr-adevar proprietati anticanceroase. Potrivit studiului publicat luni in Statele Unite, femeile care [...]


Consumul regulat de cafea reduce riscul de aparitie a unui tip de cancer al pielii, afirma autorii unui studiu publicat luni, care acrediteaza ideea ca aceasta bautura poseda intr-adevar proprietati anticanceroase.

Potrivit studiului publicat luni in Statele Unite, femeile care beau mai mult de trei cesti de cafea pe zi beneficiaza de o scadere a riscului de aparitie a bazaliomului (carcinom bazocelular) cu 20%, comparativ cu femeile care consuma putina cafea sau chiar deloc.

Pentru barbati, consumul a cel putin trei cesti de cafea pe zi reduce riscul de cancer al pielii cu cel putin 9%. Potrivit acestui studiu, cu cat consumul de cafea este mai mare, cu atat riscul de aparitie a bazaliomului este mai mic.

"Consumul de cafea – nu cea decofeinizata – ar putea fi o optiune importanta pentru a ajuta prevenirea cancerului de piele", care este adeseori vindecabil si reprezinta tipul de cancer cel mai des intalnit, afirma unul dintre autorii studiului, Fengju Song.

Cu aproape un milion de cazuri noi de bazaliom diagnosticate in fiecare an in Statele Unite, sfaturile dietetice cotidiene, precum recomandarea de a bea cafea, chiar cu efecte protectoare modeste, ar putea avea un impact mare asupra sanatatii publice.

In opinia oamenilor de stiinta, aceste rezultate justifica necesitatea realizarii unor cercetari suplimentare pentru a intelege mai bine legatura dintre consumul de cafea si o frecventa mai mica a cancerului de piele.

In 2008, un alt studiu, realizat in Japonia, a reliefat o scadere cu 60% a riscului de cancer de col uterin la femeile care beau mai mult de trei cesti de cafea pe zi, in comparatie cu femeile care beau mai putin de doua cesti pe saptamana.

Mediafax

related posts

Modifică setările cookies