Carenta de Omega 3 are un impact negativ asupra dezvoltarii creierului bebelusului


Carenta de Omega 3 – un acid gras esential – din timpul vietii intrauterine favorizeaza declansarea depresiei la varsta adulta. Cercetatorii francezi au descoperit ca deficitul de Omega 3 din creier perturba transmisiunile nervoase, iar acest lucru se manifesta inca [...]


Carenta de Omega 3 – un acid gras esential – din timpul vietii intrauterine favorizeaza declansarea depresiei la varsta adulta.

Cercetatorii francezi au descoperit ca deficitul de Omega 3 din creier perturba transmisiunile nervoase, iar acest lucru se manifesta inca din stadiul intrauterin.

Autorii considera ca studiul lor a reusit sa evidentieze primele elemente care sunt capabile sa explice corelatiile observate intre regimurile alimentare sarace in Omega 3, frecvent intalnite in tarile industrializate, si tulburarile de dispozitie, o clasa de afectiuni din care face parte si depresia.

Un regim alimentar dezechilibrat, sarac in Omega 3, diminueaza functiile neuronilor implicati in controlul asupra comportamentelor emotionale (depresii, anxietate etc).

Citeste mai multe pe www.gandul.info.

related posts

Modifică setările cookies