Ce se intampla in mintea unui bebelus? Rezultatul ultimului studiu realizat este impresionant


Par ca inteleg mai greu ceea ce le ceri sa faca, insa bebelusii sunt mai inteligenti decat ai fi crezut si decat lasa sa se vada. Alison Gopnik, psiholog la o universitate din California a dezvaluit in timpul unei prezentari, ceea ce exista de fapt in mintea unui bebelus si cum vede el lumea la cateva luni de zile de la nastere.


Copiii sunt frumosi, carismatici, pretiosi, dar si incredibil de inteligenti, conform unui nou studiu realizat de o echipa de specialisti in domeniu. Conform huffingtonpost.com, in mintea din spatele aspectului cuceritor al unui copil se regasesc calcule complexe efectuate de acesta pentru a-si da seama cum functioneaza lumea in care traieste si ce vor oamenii din jurul lui.

Daca in urma cu 30 de ani reactiile unui copil erau interpretate ca fiind ilogice, irationale si de neinteles, in prezent raspunsul lui la conduita si starile celor din jur socheaza prin noutate si atitudini nebanuite. Avand in vedere faptul ca la varste foarte fragede, acestia nu stiu inca sa vorbeasca, copiii din ziua de azi stiu sa raspunda la intrebari doar cu ajutorul catorva miscari si a unei minti stralucite.

Studiile realizate in ultimii ani au descoperit faptul ca gandurile celor mici sunt aproape la fel de interesante si importante ca ale cercetatorilor din toata lumea. De asemenea, creierul unui copil are aceleasi caracteristici precum cel mai puternic computer din lume.

Conform ultimelor cercetari, teorema matematicianului englez Thomas Bayes pare sa se aplice si in cazul bebelusilor. Cu teoria probabilitatii la baza, Bayes a dezvaluit o metoda matematica prin care oamenii de stiinta au descoperit lumea. Acesta sustine ca acelasi calcul matematic exista si in creierul bebelusilor, acestia fiind un pachet fascinant de solutii si idei. Se pare ca reactiile bebelusilor la cerintele parintilor sunt efectele calculelor ce exista in mintile lor si a felului in care ei concep informatia primita de la cei din jur.

related posts

Modifică setările cookies