Ceasul biologic ticaie si in cazul barbatilor. Uite ce au descoperit oamenii de stiinta


Nu numai doamnele se confrunta cu problema ceasului biologic. Fertilitatea masculina scade odata cu trecerea anilor, avertizeaza specialistii. Conform celor mai recente studii, dupa varsta de 41 de ani, sansele unui barbat de a deveni tata scad cu rapiditate. Mai [...]


Nu numai doamnele se confrunta cu problema ceasului biologic. Fertilitatea masculina scade odata cu trecerea anilor, avertizeaza specialistii.

Conform celor mai recente studii, dupa varsta de 41 de ani, sansele unui barbat de a deveni tata scad cu rapiditate. Mai mult decat atat, daca exista domni care pana la varsta de 45 de ani nu si-au intemeiat deja o familie, ei trebuie sa ia masuri drastice pentru a face acest lucru.

Exista si exceptii, desigur, Des O’Connor si Rod Stewart fiind exemplele perfecte ca poti deveni tatic si daca ai 72, respectiv 66 de ani. Expertii avertizeaza insa ca barbatii nu trebuie sa se lase inselati de aceste cazuri rare.

In urma studierii proceselor de fertilizare in vitro, medicii au studiat raportul dintre varsta barbatului donator si a femeii careia i se aplica procedura de inseminare.

Ovulele au provenit doar de la femei tinere, in timp ce sperma utilizata a provenit de la barbati cu varste diferite. In urma analizarii rezultatelor, medicii au observat ca eficienta procesului scade pe masura ce varsta donatorilor este inaintata.

Sansele de a ramane insarcinata ale doamnelor care apeleaza la fertilizarea in vitro au scazut de la 60% la 35%.

Varsta este importanta. Si barbatii au un ceas biologic care ticaie. Chiar daca nu patesc acelasi lucru ca doamnele, nici dumnealor nu pot trai cu iluzia ca vor avea copiii pana la adanci batraneti” spune unul dintre medicii care a efectuat studiul jurnalistilor de la dailymail.co.uk.

Studiul realizat de oamenii de stiinta americani nu este singular, el fiind continuat si realizat cu ajutorul unor cobai. Rezultatele sunt aceleasi.

In plus, alte cercetari au demonstrat, ulterior, ca micutii ai caror tata au o varsta mai inaintata risca sa sufere de probleme cardiace, autism, schizofrenie si epilepsie.

De cealalta parte, exista experti care le recomanda viitorilor tati sa nu se ingrijoreze. Conform lor, fertilizare in vitro poate fi o solutie pentru persoanele care au probleme legate de calitate spermei.

Desigur, exista o multime de avantaje pentru tatii tineri. Energia este unul dintre acestea. De cealalta parte, insa, experienta unui tata matur, stabilitatea si siguranta materiala pot compensa lipsurile vitalitatii. Nu m-as grabi sa procreez de teama ca nu voi mai putea face asta mai tarziu“, a spus unul dintre specialisti.

Ce crezi? Ar trebui sa se grabeasca barbatii sa devina tatici sau ar trebui sa se bazeze pe medicii care le recomanda sa mai astepte? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii.

related posts