Coperta “Time” socheaza: O mama isi alapteaza copilul de aproape 4 ani


Revista Time a generat discutii aprinde in momentul in care a publicat pe coperta imaginea unei femei care isi hraneste la san fiul de aproape 4 ani, urcat pe un scaun pentru a putea ajunge la sanul mamei. Publicatia propune [...]


Revista Time a generat discutii aprinde in momentul in care a publicat pe coperta imaginea unei femei care isi hraneste la san fiul de aproape 4 ani, urcat pe un scaun pentru a putea ajunge la sanul mamei.

Publicatia propune spre dezbatere relata dintre parinti si copii si nevoile puternice de afectiune ale micutilor in primii ani de viata. Doctorul Bill Sears, co-autor al lucrarii “Baby Book”, incurajeaza mamele sa isi alapteze copiii, sa doarma cu ei si sa ii ia cu ea peste tot.

Titlul articolului din Time este “Are you mom enough?” (Esti suficient de mama?) si abordeaza atasamentul dintre mama si copil care poate merge pana la un asemenea nivel incat relatia devine o inchisoare pentru parinte, conform autorului. Controversat si acest subiect, dar in niciun caz la acelasi nivel cu imaginea in care un copil de 4 ani este alaptat de mama sa.

Scopul publicatia a a fost sa genereze controverse si in mod clar a reusit sa faca acest lucru, mai ales ca alaptatul in public si dupa varsta de 1 an este considerat subiect tabu in America.

Unele dintre mamele care au “indraznit” sa isi hraneasca la san in public copiii au avut parte de reactii extreme. Barbara Walters, de exemplu, este protagonista unui episod celebru pentru ca a facut scandal dupa ce a vazut o mama care statea langa ea in avion si isi alapta copilul.

“Sa alaptezi e ceva natural, dar sa stea copilul pe scaun in timp ce face asta, iar mama sa arate ca o fantana nu e in regula” au comentat un cititor. Un alt cititor, pediatru de profesie, crede ca un copil ar trebui sa fie alaptat intre 6 si 12 luni, dar pana la 4 ani e deja o varianta extrema.

Femeia de pe coperta ce va ajunge in magazine pe 21 mai in Statele Unite este Jamie Lynne Grumet din Los Angeles. In varsta de 26 de ani, Jamie este consultant in lactatie, avocat pentru dreptul de a alapta in public si mama a doi copii. Copilul este chiar fiul ei, Aram, care va implini 4 ani in mai putin de o luna. “Nu cosnider ca a alapta e un gest lipsit e modestie. Nu mi-e jena s-o fac in public” spune Jamie.

Pentru a promova coperta si dezbaterea propusa de publicatie, actrita Alyssa Milano (ea insasi proaspata mamica) a postat coperta “Time” pe reteaua de socializare  Twitter, insa reactiile pe care le-a primit au fost negative.

related posts

Modifică setările cookies