Copiii si murdaria. Uite ce beneficii pot avea micutii care se joaca in locuri mai putin curate


Generatii intregi de parinti au fost reticente in a le permite copiilor sa se joace in locuri mai putin curate. De-a lungul timpului insa, atitudinea lor a inceput sa se schimbe. Tot mai multi parinti ai zilelor noastre au ajuns [...]


Generatii intregi de parinti au fost reticente in a le permite copiilor sa se joace in locuri mai putin curate. De-a lungul timpului insa, atitudinea lor a inceput sa se schimbe.

Tot mai multi parinti ai zilelor noastre au ajuns la concluzia ca putina murdarie nu strica nimanui. Recent, chiar si oamenii de stiinta impartasesc opinia mamicilor si taticilor care cred in acest obicei.

Conform unui grup de specialisti, copiii care se intorc de afara cu tricourile si manutele murdare de noroi sunt mai putin expusi la alergii decat cei care nu ating niciun obiect din jur, de teama sa nu se imbolnaveasca.

Nazdravanii care se expun mai multor locuri murdare dezvolta un sistem imunitar puternic, intrucat intalnesc mai multe bacterii decat copiii care pun pret pe igiena.

Unul din patru oameni ai zilelor noastre sufera de cel putin o alergie, ceea ce arata ca generatia parintilor nostri a devenit din ce in ce mai preocupata de curatenie.

Recent, cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au analizat 411 copii din momentul incare s-au nascut si pana la varsta de 12 ani si au identificat legaturi directe intre numarul diferitelor bacterii din corpul lor si riscul ca acestea sa provoace alergii ulterior.

Profesorul Hans Bosgard, specialistul aflat in fruntea studiului, le-a declarat juranlistilor de la dailymail.co.uk ca importanta este confruntarea cu o varietate de bacterii in perioada de inceput a vietii, atunci cand se dezvolta sistemul imunitar.

De asemenea, noile descoperiri confirma rezultatele studiilor pe care le-am efectuat in privinta astmului si a febrei“, adauga profesorul.

Ce parere ai despre aspectul igienei? Iti educi micutul pe principiul “putina murdarie creeaza anticorpi” sau il imbraci intr-o bula de sapun pentru a-l feri de pericole? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii.

related posts