Copiii sunt rasfatati cu proiectii si workshopuri speciale la Anim’est 2011


Iubitorii de animatie sunt invitati la o serie de workshop-uri interesante si utile pentru toti cei care vor sa afle mai multe despre pasii si tehnicile ce stau la baza realizarii unui film de animatie. Un punct de atractie deja [...]


Iubitorii de animatie sunt invitati la o serie de workshop-uri interesante si utile pentru toti cei care vor sa afle mai multe despre pasii si tehnicile ce stau la baza realizarii unui film de animatie.

Un punct de atractie deja traditional in programul festivalului, atelierele de film de animatie vor fi mai numeroase decat la oricare alta editie de pana acum.

Puppet Animation Workshop va avea loc in perioada 11-14 octombrie, la Centrul Ceh din Bucuresti. Timp de patru zile, 10 participanti cu varsta de peste 16 ani, cu sau fara experienta in filmul de animatie, vor avea ocazia de a parcurge etapele realizarii unui scurtmetraj de animatie cu papusi, fiecare avand libertatea de a-si da frau imaginatiei si a-si alege propria tema.

Atelierul va fi sustinut de František Váša, un cineast ceh specializat in animatia cu papusi, ale carui creatii au fost recompensate la cele mai importante festivaluri internationale de film. Una dintre cele mai cunoscute realizari ale sale este The Billiards, al 44-lea episod al celebrei serii Pat&Mat, aflat in competitia oficiala de la Annecy in 1995 si recompensat cu doua trofee la World Animation Celebration din Agoura.

Copiii sunt rasfatati si in acest an la Anim’est. Minimest, sectiunea speciala dedicata celor mai tineri spectatori ai festivalului, cuprinde proiectii ale celor mai indragite filme de animatie recente si evenimente speciale, dar si un workshop de animatie stop-motion.

In perioada 10-14 octombrie, 15 copii vor avea posibilitatea sa-si creeze propriile filmulete, avand ca personaje principale jucariile LEGO. Cel care ii va initia pe cei mici in tainele animatiei este artistul Vasile Alboiu.

Atelierul se adreseaza copiilor cu varste intre 8-12 ani cu imaginatie bogata si povesti de spus.

Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Anim’est va avea loc in perioada 7-16 octombrie 2011 la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union si Club Control din Bucuresti si in perioada 28-30 octombrie 2011 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

related posts

Modifică setările cookies