Copilul tau isi roade unghiile? Ce spun psihiatrii despre acest obicei


Rosul unghiilor este un obicei des intalnit la milioane de oameni din intreaga lume. Desi este privit ca un gest inofensiv, medicii psihologi avertizeaza ca obiceiul poate avea la baza afectiuni mentale periculoase. Milioane de persoane din toata lumea isi [...]


Rosul unghiilor este un obicei des intalnit la milioane de oameni din intreaga lume. Desi este privit ca un gest inofensiv, medicii psihologi avertizeaza ca obiceiul poate avea la baza afectiuni mentale periculoase.

Milioane de persoane din toata lumea isi rod unghiile fie ca este vorba despre copii sau adulti. Cu toate acestea, medicii psihologi avertizeaza ca acest gest automutilant are la baza o afectiune mentala destul de serioasa, scrie Daily Mail.

Citeste si: 3 motive pentru care plange un bebelus si cum poti sa-l linistesti

Conform medicilor specialisti, rosul unghiilor se poate transforma intr-un viciu foarte periculos, fiind mai greu de renuntat la el decat fumatul. Cadrele medicale au desfasurat o serie de studii cu privire la acest obicei si se gandesc serios sa schimbe incadrarea acestuia de la un gest inofensiv la tulburare obsesiv-compulsiva.

Asociatia Psihiatrica din statele Unite ale americii se pregateste sa incadreze rosul unghiilor sub categoria gesturilor automutilante in urmatorul numar al Manualului de Diagnostic al Bolilor Mintale, potrivit postului de televiziune NBC, conform sursei citate.

Mai mult de atat, rosul unghiilor s-ar putea asemana cu comportamentul caracteristic sindromului ADHD, spun expertii medicali citati de Mediafax.

La fel cum procedeaza pacientii care se trag de par sau isi cauzeaza rani pe suprafata pielii, gesturi automutilante, cei care isi rod unghiile pot ajunge sa fie incadrati in aceeasi categorie cu persoanele care sufera de instabilitate mentala, dar asta intr-o categorie foarte restransa de pacienti“, a explicat medicul Carol Mathews, psihiatru la Universitatea din Calofornia, conform NBC.

Citeste si: Afla totul despre ADHD – Sindromul cu deficit de atentie si hiperactivitate

Rosul unghiilor este privit ca un obicei foarte grav atunci cand pacientul care il practica isi cauzeaza singur durere, neputand apoi sa isi mai foloseasca mainile deoarece ranile provocate pot duce la infectii severe.

De asemenea, atunci cand isi rod unghiile copilasii sunt expusi la o serie de boli, deoarece microbii pot fi astfel raspanditi din unghii pe buze sau direct in cavitatea bucala.

Un leac ceva mai neconventional pentru a putea renunta la rosul unghiilor, oferit de medici, este aplicarea pe unghii de zeama de lamaie sau sos iute, dar si impaturirea unghiilor in bandaje.

related posts

Modifică setările cookies